Dammsugarbedragare lurar äldre

Dammsugarbedragare slår till mot åldringar, andra pistolrånet på kort tid i Sundbyberg och solen fortsätter lysa över Stockholm.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Dammsugartrick mot äldre

Polisen i södra Stockholm varnar för en ovanligt fräck typ av åldringsbrott där förövarna utgett sig för att vilja fixa dammsugaren. Ett tiotal fall har inträffat på senare tid, det senaste igår i Skarpnäck. Där blev en äldre man uppringd av en okänd person som uppgav sig komma från en elektronikföretag och skulle byta filter i dammsugaren.

Senare dök mannen upp, bytte filtret och tog betalt med en kortläsare. Strax efteråt upptäckte den äldre mannen att flera tusen kronor reserverats på hans konto. Det är oklart om några pengar hunnit tas ut.

Polisen arbetar nu för att samordna utredningarna kring de fall som inträffat, skriver Dagens Nyheter.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Nytt rån i Sundbyberg

En Seven eleven-butik i Sundbyberg rånades vid 23-tiden på lördagskvällen av två pistolbeväpnade män, skriver Aftonbladet. En hundpatrull och flera andra polispatruller sökte efter gärningsmännen under kvällen och natten, men ännu på söndagsmorgonen var de på fri fot.

Så sent som i tisdags kväll begicks ett liknande rån, också då av två pistolbeväpnade gärningsmän, mot en Kinarestaurang på Järnvägsgatan i Sundbyberg.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Risk för halka

Inga allvarlig trafikolyckor har rapporterats in under morgontimmarna, men Trafikverket varnar för lokal frosthalka.

SL uppger att förseningar kan uppstå för pendeltågen på sträckan Märsta-Södertälje på grund av spårfel i Rosersberg. 

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Klart och soligt

Ännu en klar förmiddag med blå himmel och sol väntar stockholmarna, men molnigheten kan tidvis öka, särskilt i länets södra delar. Temperaturen väntas ligga mellan 1 och 4 plusgrader, enligt SMHI.