ANNONS

Danderyd vill förbjuda tiggeri

tiggeri
Danderyd vill förbjuda tiggeri.
Danderyd vill förbjuda tiggeri, Eriksdalsbadets tak läcker in och måste bytas och så firar Finland 100 år – här är morgonens och dagens nyheter.
ANNONS

Grattis Finland 100 år!

Cirka var tionde person runt om i länet har anknytning till Finland och Mitt i har gått på jakt efter Finland i Stockholm. I Finska butiken i Hötorgshallen som drivs av familjen Stobin är det full rulle inför Finlands 100-årsjubileum. Missa inte filmen på Mitt i:s besök i butiken.

Danderyd vill förbjuda tiggeri

Danderyds kommun vill förbjuda tiggeri på utvalda platser. Kommunen begär samtidigt att regeringen gör en ändring i ordningslagen.

– Jag och många politiker har kommit i kontakt med invånare som upplever en otrygghet kopplad till det här fenomenet, säger Olle Reichenberg (M), kommunstyrelsens ordförande till Expressen. 

Eriksdalsbadet tak möglar – måste bytas ut

För ungefär tre år sedan upptäckte personalen på Eriksdalsbadet att det droppade vatten längs med pelare och på flera andra ställen från innertaket. Problemen eskalerade vid dåligt väder. Nu är läckan orsakat röt- och mögelskador och taket och fasad, pelare och betongkonstruktion behöver rustas upp. Badet ska även få nya bubbelpooler.

ANNONS

Chef inom kulturinstitution i Stockholm utreds

Ett 40-tal personer har liknat en hög chef inom teatern i Stockholm vid en diktator, rapporterar Aftonbladet. I vittnesmålen ska chefen ha tvingat fram till aborter, sextrakasserat personal och låtit manliga skådespelare begå övergrepp.

Ny prislapp för Östermalmshallen: en knapp miljard

Först trodde staden att det skulle kosta 585 miljoner kronor att renovera Östermalmshallen. Men sedan inriktningsbeslutet 2014 har prislappen gradvis blivit högre och högre. Nu tror man att slutnotan hamnar på hela 980 miljoner kronor.

Och så vädret

En del moln besvärar himlen och temperaturen kan krypa ner till tre minusgrader och som mest till en plusgrad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.