ANNONS

KD i Danderyd fick ta ned sina valaffisher

Valaffisher i Danderyd fick tas ned.
Valaffisher i Danderyd fick tas ned.
Lokalpolitiker i Danderyd fick bannor av partistyrelsen. Det kan dröja länge innan rulltrapporna i City och på Odenplan är igång igen och stort nationellt utbrott av ehec-smitta. Det är några av de senaste nyheterna i länet.
ANNONS

Danderyds kristdemokrater fick ta ned affischer

Det var under onsdagen som Kristdemokraterna fick ta ned sina egna valaffisher i Danderyd. Detta efter att partistyrelsen kommit fram till att budskapet ”Nu räcker det, migranttak” inte överensstämmer med partiets hållning i övrigt. Till P4 Stockholm säger en av toppkandidaterna, Joachim Grahm, att det är ett missförstånd. Budskapet gäller bara Danderyd, inte hela Sverige.

Rulltrapporna fortsatt avstängda

Det kan dröja ända till oktober, eller längre, innan alla rulltrappor vid Stockholm City och Odenplan åter är igång. Det säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL till Sveriges Radio. Idag står sjutton rulltrappor vid Stockholm city och fyra stycken vid Odenplan stilla.

Den värsta Ehec-smittan någonsin

Folkhälsomyndigheten uppger att Sverige kan vara drabbat av den värsta ehec-smittan någonsin. Det rapporterar flera medier. Värst drabbat hittills är Västra Götalandsregionen och Uppsala, men utbrottet är nationellt och kan ha spridits i badvattnet.

Skickade pulverbrev till regeringen

En 42-årig man ska ha skickat hotbrev till flera riksdagspolitiker och andra kända svenskar, samt ett brev med pulver till regeringen och en skarp brevbomb till ett företag i England. Det rapporterar Mitt i. Nu står han åtalad för 26 fall av grovt olaga hot samt mordförsök.

Trafikläget

På grund av Kulturfestivalen är flera vägar avständga i centrum, annars flyter trafiken på bra i länet. I kollektivtrafiken är det fortsatt reducerad trafik och trängsel på grund av plattformsarbetet som ska vara klart på söndag. Pendeltgåslinjen Märsta/Södertälje har färre avgångar än vanligt, på grund av personalbrist.

Väderprognos

Dagen ser ut att starta något molnig, för att framåt eftermiddagen spricka upp. Temperaturen förväntas hamna mellan 17-23. Ingen nederbörd.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.