ANNONS

Nazist-attack mot demonstranter – tre skadade

afghaner mynttorget
Tre demonstranter skadades på Mynttorget igår kväll.
Tre personer skadades när afghanska demonstranter attackerades vid Mynttorget, en 90-årig kvinna har avlidit efter kraschen vid Högdalens vårdcentral och ett fågelmysterium förbryllar på Järva.
ANNONS

Demonstration attackerades med bengal – tre skadade

Tre personer skadades när en demonstration vid Mynttorget attackerades med en brinnande bengal vid 20-tiden igår kväll. Demonstranterna fördes till till sjukhus med lindriga skador.

– Det var hätsk stämning och turbulent på platsen efter att den attackerande gruppen tagit sig därifrån. Deltagarna var upprörda. Polisen skrek till deltagarna i demonstrationen att sätta sig ner, vilket de också gjorde. Demonstranterna bildade sedan en mänsklig ring runt sig genom att ta varandras händer och enades i ett lugn, berättar Mitt i:s reporter Albin Aghamn som var på plats i går kväll.

På onsdagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit eller identifierat någon misstänkt. Enligt Svenska Dagbladet ska ett ögonvittne berättat för tidningen att gruppen som gick till attack skanderade ”Nordisk ungdom” – en nazistisk organisation.

Polisen kan varken bekräfta eller dementera detta just nu.

– Det är inte uteslutet att det handlar om hatbrott, det är något som finns i tankarna, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till Mitt i.

Demonstranterna, som var ensamkommande afghanska ungdomar, kräver att Migrationsverket stoppar utvisningar till Afghanistan.

90-åring avled av sina skador

Tre personer skadades när en äldre kvinna kraschade in i entrén till Högdalens vårdcentral igår eftermiddag. Under natten mot onsdagen stod det klart att en av dem, en 90-årig kvinna, avlidit av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Polisen ska också ha tagit den aktuella bilen i beslut för en teknisk undersökning med syftet att utesluta att olyckan kan ha berott på något annat.

ANNONS

Vittnet Jan: dödsolyckan hade kunnat undvikas

I början av augusti kolliderade en motorcykel med en lastbil i korsningen Kottlavägen och Toppmurkelvägen på Lidingö. Mc-förarens kroppsskador blev så pass allvarliga, att han avled.

Mitt i har pratat med vittnet Jan som passerades av motorcyklisten strax innan dödsolyckan. Han menar att förarens liv kunde ha räddats om det rådit omkörningsförbud vid korsningen.

Fågel förbryllar – vet du mer?

Är det en vit duva? Är den tam eller bara sällskapssjuk? En vit fågel förbryllar på Överjärva gård. Är du en fena på fåglar, titta själv och hjälp till att lösa mysteriet.

Mest mulet men chans till sol under kvällen

Onsdagen den 9 augusti bjuder inte på något pangväder, men temperaturen ligger stabilt runt 20-sträcket. Fram emot lunch drar ett molntäcke in över länet, men till kvällen kan solen titta fram igen, spår SMHI i dagens prognos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.