Här är din nya t-banestation

Station Sofia får uppgång mot Stigbergsparken. Illustration: Sweco/SLL
Så här kan nya station Sofia komma att se ut.
Nu börjar utbyggnaden i t-banan och så här ser de nya stationerna ut, polisen slog till mot Hells Angels och Robyn gjorde hemlig spelning på ett konstmuseum. Här är morgonkollen.

Här är din nya t-banestation

I höst börjar den nya t-banan byggas ut med förlängd Blå linje mot både Nacka och Barkarby, och den helt nya Gula linjen från Odenplan till Arenastaden. Elva nya stationer blir det – och Mitt i kan visa hur de kan komma att se ut.

Robyns hemliga spelning

Åtta år har gått sedan Robyn senast släppte en skiva, men nu har hon gjort comeback. I går kväll gav hon en exklusiv spelning på vad som länge var en hemlig plats, men som visade sig vara konstmuseet Artipelag i Värmdö. Inför en entusiastisk publik inledde hon med singeln ”Honey” från den senaste skivan, skriver Expressen. Efter en 1,5 timme var konserten över.

– Tack för att ni är här i kväll, jag är så glad att se er, sa den i dag 39-åriga Robyn från scenen.

Razzia mot Hells Angels

 Ett tiotal polisbilar och en helikopter var på plats på plats när Hells Angels höll fest i går i sina lokaler söder om Stockholm på lördagskvällen, skriver Aftonbladet. Alla bilar som körde in i området kontrollerades av polisen, enligt Expressen. Polisen är mycket förtegen om insatsen.

Bajen åkte ur

Inför sista omgången av Damallsvenskan hade Hammarby allt i egna händer. Det hade räckt med oavgjort i sista matchen mot bottenkonkurrenten Vittsjö – men istället förlorade man och Vittsjö klättrade förbi och klarade sig kvar i högsta serien.  Även Limhamn Bunkeflo tog sig förbi Bajen i sista omgången efter seger mot Djurgården. Därmed spelar Söderlaget i Elitettan nästa år.

Vintertid

Och så en liten påminnelse:  Du har väl inte missat att vintertid infördes natten till idag? Det innebär att klockan har ställts tillbaka en timme, och att det förhoppningsvis blir lite lättare att stiga upp i tid och hinna till jobbet/skolan imorgon.

Risk för halka

Med temperaturer runt noll är det risk för halka på vägarna, framförallt i lännets södra delar, men även i dess norra utkanter. Kollektivtrafiken verkar gfungera, förutom att SL:s informationstavlor inte verkar helt införstådda med övergången till vintertid.

Enstaka snöbyar

Dagen börjar molnigt, och med en och annan snöby, främst i norra delen av länet. Framåt dagen ska molnigheten minska något, enligt SMHI. 2.4 plusgrader på dagen, men i natt blir det klart eder och minusgrader.