Driftstopp på NKS – ”manuella rutiner” i dag

Morgonens stora nyhet är att Nya Karolinska gör ett driftstopp på hela nätverket efter stora problem – igår kväll debatterades sjukhuset i SVT:s Agenda. Det har också snöat under natten men än så länge rapporterar varken SL eller Trafikverket om några problem på vägarna.

Driftstopp på NKS – ”manuella rutiner” hela dygnet

Efter att landstinget flyttat in i Nya Karolinska har det varit flera störningar i IT-nätverket. Därför ska nu omfattande underhållsarbete genomföras, och det innebär att nätverket helt och hållet måste tas ur drift. Mellan klockan 10 idag och klockan 10 imorgon gäller ”manuella rutiner” för verksamheterna i den nya byggnaden. Planerade operationer har flyttats, men akuta operationer ska fortfarande kunna genomföras.

…som kallas ”största vårdhaveriet i svensk historia”

Efter alla turer kring Nya Karolinska debatterades frågan i SVT:s Agenda igår kväll. Socialminister Annika Strandhäll (S) kallade då sjukhuset för det ”största vårdhaveriet i svensk historia”, efter att regeringen tillsatt en kriskommission. Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) menade att de granskningar som behövs redan tillsatts eller genomförts.

Fotbollen tillbaka – räkna med rörelse på gröna linjen ikväll

Fotbollssäsongen smygstartar med Svenska cupen. I lördags slog AIK Syrianska på hemmaplan och på söndagen slog Hammarby Vasalund på Tele2 Arena . Där blir det även match ikväll, när Djurgården tar emot Degerfors klockan 19. Den som tar sig hem från jobbet med gröna linjen får alltså räkna med några extra resenärer söderut.

Läget i trafiken

Det har snöat under natten och kommer fortsätta snöa under morgonen i delar av länet så det finns all anledning att ta det försiktigt på vägarna. Men enligt Trafikverket och SL har varken vägnätet eller tågnätet drabbats av några stora förseningar eller problem under morgonen.

Minusgrader hela dagen

Enligt SMHI ska det sluta snöa under förmiddagen, men även resten av dagen kommer det vara mulet och minusgrader i hela länet. Som kallast blir det fyra minusgrader, så det kan vara bra att ta med sig mössan när man går hemifrån.