ANNONS

Drunkningslarm i skärgården

Länsstyrelsen i Stockholm har beslutat att ge Stockholms skärgårdsnät AB 57,5 miljoner kronor som stöd till utbyggt bredband i Haninge och Värmdö kommuner (på bilden Gålö i Haninge).
Bilden är en arkivbild och visar inte platsen där man larmat om drunkning på Värmdö.
✔ Drunkningslarm på Värmdö ✔Mångmiljonvilla i Djursholm var kapad ✔Mordförsök i Fittja ✔ Rättsstrid om Kungens kurva ✔ Idag blir de gamla mynten ogiltiga i handeln ✔ Elton John spelar på Grönan i helgen
ANNONS

Drunkningslarm på Värmdö

Larmet kom vid halvåtta-tiden på morgonen från en småbåtshamn i Hemmesta, nära Kolviks brygga att någon hade sett en kropp flyta i vattnet.

– Den första personen som larmade som var en förbipasserande och denne hade svårt att komma åt personen i vattnet för det var några meter ut, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

En annan person dök upp samtidigt som brandförsvaret anlände till platsen.

– Då kunde vi med gemensamma krafter få upp kroppen på brygga. Sen lämnade vi över till sjukvården, säger Hans Eriksson.

Uppdatering av text:

Vid 08:50 bekräftade polisen att personen avlidit.

Ännu en fräck bilstöld

Vid fyratiden på imorse vaknade en man i Enskede på Estlandsgatan av att hans köksfönster krossades. När han sprang upp och tittade ut genom fönstret såg han någon köra i väg med hans bil.

Förra veckan försvann en Porsche och en Landrover i Danderyd på samma sätt.

Bilen som stals natten till idag sågs av en polispatrull strax efter klockan fem vid Brommaplan. Poliserna följde efter men fick inte fatt i tjuven.

ANNONS

Mångmiljonvilla i Djursholm var kapad

Ett par som köpt en villa i Djursholm för 9,2 miljoner blir av med huset. Försäljningen var en bluff har det visat sig. Bedragare förfalskade dokument. I en uppgörelse har paret gått med på att Liberianska ambassaden är husets verklige ägare – inte den dömde man som de köpte huset av. Nu vill de i stället ha skadestånd av staten.

Mordförsök i Fittja

Två personer hittades med stickskador, tidigt under fredagsmorgonen, i anslutning till tunnelbanan i Fittja i Botkyrka söder om Stockholm. Larmet kom in 00.41 sedan en förbipasserande upptäckt männen.

Enligt, polisen är det fortfarande oklart vad som hänt. Personerna ska ha varit väldigt berusade och inte kunnat tala om vad som hänt.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Resort i Kungens kurva hotas av rättsstrid

Nu bjuder Huddinge kommun in nya intressenter att bygga en resort i Kungens Kurva.
Ett norskt storbolag som ville bygga en familjepark i Botkyrka har redan spänt musklerna i miljardprojektet.
Samtidigt varnar de tidigare finländska intressenterna för en rättsstrid kring ”betydande belopp”.

 

Idag ska mynten in

Idag blir de gamla mynten ogiltiga i handeln. Men lugn, du har två månader till på dig att lämna in dem på banken. De gamla 1-, 2- och 5-kronorna blir ogiltiga i handeln nu på fredag. Många har tagit sig till banken för att växla in de gamla mynten.

Anmälde vattenläcka – var konstverk

Konstverket ”Fountain” på Swedenborgsgatan väcker känslor.
I veckan anmälde en kvinna vad hon trodde var en vattenläcka till Stockholms stad. Svaret, att läckan är ett konstverk, gjorde henne inte mer nöjd.
– Fullständigt idiotiskt, säger anmälaren till Mitt i Södermalm.

Ny konstgräsplan rivs för att bygga skola

Bara tre år har gått sedan Bromstens IP invigdes med pompa och ståt.
Nu planerar staden att riva den och bygga en skola.

”Dålig planering och slöseri med skattepengar” menar styrelsen i Bromstens IK.

Vad gör du helgen?

I helgen finns fler utomhusaktiviteter i Stockholm värda ett besök. Här kommer ett litet urval.

Klockan 19 ikväll fredag, på Farstabadet, kan man se Parkteaterns föreställning Bollewoodopera. Det bjuds på Bollywood-dans och rap med bland andra Dogge Doggelito vid mikrofonen.

På lördag mellan 11-20 fylls Gullingeparken i Tensta av mat. Det är områdets restauranger som flyttar ut sina grillar och brassar käk under bar himmel.

I samband med Elton Johns turné ”Wonderful Crazy Night” kommer han till Sverige för en exklusiv spelning på Gröna Lund. På söndag klockan 20 kliver han upp på scenen och konserten beräknas pågå i två och en halv timme.

Klassiskt båtrace får Stockholmsvariant när KTH och Chalmers möter varandra i en roddtävling på lördag 10.30. Tävlingen går mellan Tekniska museet, under Djurgårdsbron och vidare längs Strandvägen innan man går i mål på Skeppsholmen.

Molnigt idag

Enligt SMHI:s prognos kommer molnen hänga över huvudstaden hela dagen idag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.