Man avled efter påkörning vid övergångsställe

Morgonkollen kallt Stockholm
Det börjar bli kyligt i Stockholm.
Det blev en dyr renovering av Sergels torg som tickar upp mot 1,5 miljarder kronor. En häst föll ner och dog igår på Friends arena under tävlingarna och mängder av dokument saknas på UD, utredning pågår. Här är måndagens morgonkoll.

En häst dog framför ögonen på publik

Hästtävlingarna på Friends arena under söndagen slutade i tragedi. Den svenske kusken Fredrik Perssons häst Luma de Lux föll omkull under ärevarvet i fyrspannskörning. Perssons ekipage slutade tvåa i världscupen.

Hästens liv gick inte att rädda trots att veterinärer och funktionärer var snabbt på plats.

 

Man i 75-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd

En trafikolycka i Djursholm, Danderyd inträffade under söndagseftermiddagen. En man i 75-åldern blev påkörd på ett övergångsställe. Mannen avled senare under kvällen av skadorna. Den kvinna som körde på honom misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död.

Flera trafikolyckor under söndagen

Polisen rapporterar om flera trafikolyckor under söndagen. Ett par av dem med flera bilar inblandade. Olyckorna inträffade bland annat på Essingeleden, Södra länken och Brandbergsleden förutom ovanstående dödsolycka i Danderyd.

Notan efter Sergelrenoveringen: 1,5 miljarder

Efter år av trafikstrul i city lider Sergelrenoveringen mot sitt slut. Nu står det klart vad bygget kostat: svindlande 1,5 miljarder.

Har de Stockholms mest pyntade hus?

Förberedelserna pågår i en och en halv månad. Det är ungefär vad det tar att installera tusentals ljus och 138 tomtar. Under den tiden glömmer Josephine Jergos sin ryggont.

Utrikesdepartementet har slarvat bort hundratals handlingar

Utrikesdepartementet granskas just nu av riksdagens konstitutionsutskott.I granskningen har det kommit fram att flera hundra dokument om Sveriges relationer till internationella organisationer, bland annat FN har försvunnit. Utredningen pågår och ingen kan i nuläget svara på hur omfattande förlusten är.

Solig dag i Stockholm

Solen skiner under dagen och det väntas bli en fin dag i Stockholm enligt SMHI. Temperaturen hamnar runt 0:an, plus minus någon grad. Till kvällen finns en ny chans att se supermånen som även under söndagen visade sig.