Dom efter sopstrejken – 49 kan få böter

Sopstrejken i somras.
Sopstrejken i somras.
I dag kan 49 renhållningsarbetare fällas efter sommarens sopstrejk, flera niondeklassare i Stockholm saknar behörighet att söka gymnasiet och Hammarby är nära att nå SM-final i bandy.
Det är morgonens nyheter.

Dom i sopstrejken i dag

I dag kommer besked i det rättsliga efterspelet efter sommarens sopstrejk i Stockholm. Arbetsdomstolen meddelar en dom där 49 renhållningsarbetare kan fällas till böter, uppger SR.

Stora betygsskillnader i Stockholm

Betygen bland Stockholms niondeklassare skiljer sig kraftigt mellan stadens olika skolor, uppger SR.

På tio av stadens skolor saknade var tredje elev behörighet till gymnasiet. Det handlar om skolor i bland annat i Bandhagen, Farsta, Hagsätra, Hjulsta, Husby, Rinkeby, Hässelby och Spånga.

5,5 miljoner från Bajenfans till nya klubbhuset

Hammarby Fotbolls supportar kommer inte kunna sitt favoritlag träna nu när föreningen evakuerar Årsta IP för att bygga om klubbhuset. Men stödet till klubben är ändå starkt. Hittills har fansen samlat in närmare 5,5 miljoner kronor till byggprojektet.

– Det är absurt mycket pengar – vi är jävligt tacksamma, säger Hammarby Fotbolls kommunikatör Axel Pershagen.

Hammarby nära SM-final i bandy

Hammarby Bandy vann den tredje SM-semifinalen borta mot Sandviken med 7-3 borta mot Sandviken. Därmed kan laget säkra en plats i SM-finalen om man vinner hemmamatchen mot Sandviken på Zinkensdamm på fredag.

– En riktigt bra match. Vi utnyttjar deras svagheter och gör det vi är bra på. De går iväg med mycket folk och kan man kontra lite på dom och utmana deras backlinje är de inte bättre än vad vi är, säger Hammarbys tremålsskytt Kasper Milerud till Radiosporten.

Stockholmare i Let´s dance

Klockan 12 i dag presenterar TV4 årets deltagare i Let´s dance. Sedan tidigare har det sipprat ut att bland annat stockholmaren Therese Ahlshammar och Martina Haag är två av deltagarna, uppger Aftonbladet.

Bussolycka i Vaxholm

En bussolycka har inträffat på länsväg 274 vid korsningen Eriksövägen. Vägen är avstängd i riktning mot Vaxholm. Vägen beräknas vara avstängd till klockan 08.30, uppger SR.

På Essingeleden vid avfarten Lindhagensplan och på Värmdöleden, Gustavsberg-Hålludden, har stillastående bilar skapat köer.

Den finns risk för för halka, främst på de mindre vägarna, enligt SR.

Uppehåll och minusgrader

Det blir mulet uppehållsväder med 0-3 minusgrader. I natt sjunker temperaturen till 1-5 minusgrader. Vinden blir ostlig.