ANNONS

150 elever evakueras från skola

ESS-gymnasiet huserar i Munchenbryggeriet på Söder.
ESS-gymnasiet huserar i Munchenbryggeriet på Söder.
En kvinna har hittats död i en hytt på en Finlandsfärja och 150 gymnasieelever tvingas bort från Munchenbryggeriet. Det är ett par av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Gymnasieelever flyttas efter stök

ESS-gymnasiet i Munchenbryggeriet tvingas evakuera sina elever. Anledningen är att elever varit stökiga. Bland annat ska gafflar ha kastats mot städare i lokalerna, skriver DN, och hyresvärden kräver nu åtgärder. Skolan har 300 elever och hälften av dem flyttas till EES-gymnasiets lokaler i Liljeholmen.

Kvinna död på Finlandsfärja

En kvinna har hittats död i en hytt på Tallink Silja. Färjan hade åkt från Stockholm till Åbo under måndagen. Det var när fartyget städades som kvinnan hittades, uppger SVT. Hon var då redan död. Det finns inga uppgifter om brottsmisstankar.

Lågt blodlager för flera blodgrupper

För blodgrupperna A+, B+ och B- är lagren normala, men för övriga blodgrupper är behovet stort av påfyllning. För den som vill ge blod finns blodbussar i dag i Arenastaden på Dalvägen 4 i Solna, Kungliga tekniska högskolan på Lindstedsvägen 4, Lunda industriområde på Finspångsgatan 36 och på Arlanda nedanför terminal 5 vid p-hus 51. Tiderna är 08.45-15.00. Även blodcentralerna är öppna.

Här är styret klart efter höstens kommunalval

Måndagkvällen ägnades åt att välja kommunfullmäktige i fem av länets kommuner. Tre av dem lyckades. I en kommun gick de hem innan det var klart och i en annan kunde de inte komma fram till något.

Läget i trafiken

Det är fortsatta störningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg, efter branden i två teknikhus norr om Skövde i söndags. Förseningar med uppemot två timmar är att räkna med.

I kollektivtrafiken rapporteras inga större störningar.

ANNONS

Vädret

Det blir fortsatt ganska milt, 8-12 grader, men molnigt och kanske något lätt regn på en del håll, enligt SMHI. Svag vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.