ANNONS

Elfelen bakom pendeltågskaoset ska utredas

ersättningsbuss
Elfelen som orsakat förseningarna i pendeltågstrafiken ska nu utredas.
Trafikverket utreder elfel efter pendelkaoset, budgeten för Stockholms stad 2019 presenterad och försök att cykla mot rött möter kritik. Här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Pendelkaoset: Trafikverket utreder elfel

Senaste veckan har flera elfel vid Årstaberg orsakat förseningar i pendeltågstrafiken, vilket har drabbat tusentals resenärer. Nu tillsätter Trafikverket en utredning om orsaken, rapporterar SVT Södertälje. Utredningen förväntas ta en månad.

Kritik mot att få cykla mot rött

Synskadades Riksförbund i Stockholm kritiserar förslaget om att låta cyklister cykla mot rött vid högersväng, rapporterar P4 Radio Stockholm. Synskadades Riksförbund menar att det saknas en tillgänglighetsanalys. Idag väntas Stockholms stad ta beslut om förslaget.

Stockholms stads budget 2019

På onsdagen presenterade den nya grönblå koalitionen i Stockholms stad sin första gemensamma budget. En presskonferens hölls i Stockholms stadshus. Mitt i var på plats och rapporterade om budgeten.

Kvinna ofredades i trappuppgång

En man ska ha sexuellt ofredat en kvinna i en trappuppgång på Södermalm i går kväll klockan 19.47. När polisen kom till platsen kunde den misstänkte mannen identifieras. Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande.

Natten har i övrigt varit lugn rapporterar polisen.

Läget i trafiken

En vägren är blockerad efter ett fordonshaveri på väg 229 från Trafikplats Skarpnäck till Trafikplats Gubbängen i riktning mot Stockholm. Beräknas vara över vid 7.30-tiden.

Ikväll klockan 19 är det hockey på hovet, då DIF möter Frölunda, vilket kan påverka trafiken.

ANNONS

Återigen en mulen dag

Torsdagen bjuder på mest mulet väder och under morgonen dis eller dimma. Det blir 6-9 grader, men i samband med luckor i molntäcket sjunker temperaturen under natten. Sydväst eller sydlig vind som är frisk vid kusten, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.