ANNONS

Erkänner hot mot Jimmy Durmaz under fotbolls-VM

Jimmy Durmaz
Jimmy Durmaz hotades efter VM-matchen mot Tyskland i somras.
Tonåring från Stockholm hotade fotbollsspelare under VM.
Länets unga knarkar mer, men i trafiken är läget lugnt.
Här är morgonens nyheter från Stockholm.
ANNONS

Två tonårskillar har erkänt i förhör med polisen att de hotat fotbollsspelaren Jimmy Durmaz på sociala medier under fotbolls-vm i somras, rapporterar P4 Stockholm. En av killarna bor i Stockholmsområdet.

Killarna är 15 och 18 år gamla.

– De har erkänt vad de har gjort och är djupt ångerfulla, säger förundersökningsledare Nils Martling till Radiosporten.

Jimmy Durmaz fick under fotbolls-vm ta emot en stor mängd hat på sociala medier efter matchen mot Tyskland som Sverige förlorade.

Unga har allt större tillgång till knark

58 procent av alla gymnasieelever i årskurs två i Stockholms län uppger att de någon gång provat eller blivit erbjudna att prova knark. Det visar Stockholmsenkäten, en stor enkätundersökning där 24 000 elever svarat. Andelen unga som provat knark ökar både bland niondeklassare och bland gymnasieelever. På gymnasiet har 27 procent av pojkarna i årskurs två testat narkotika och 22 procent av flickorna, i undersökningen 2016 var det 26 procent av pojkarna och 18 av flickorna.

– Det verkar vara lättare att få tag på narkotika i flera kommuner, säger Kaisa Snidare, utvecklingsledare för folkhälsa på länsstyrelsen till Mitt i.

ANNONS

Svindyr skolplattform sågas

Stockholms stads införande av Skolplattformen – en digital plattform som samlar all kontakt mellan skolan, föräldrar och elever, har blivit ett fiasko rapporterar Dagens Nyheter.

650 miljoner kronor har projektet kostat och det har tagit fem år att utveckla den. Men nu en knapp månad in på höstterminen fungerar Skolplattformen fortfarande inte. Föräldrar kan inte sjukanmäla barn, elever med särskilda behov har inte kunnat få rätt stöd och det har inte funnits någon information om vad felen har berott på.

– Det har varit helt värdelöst, inget har fungerat, säger trebarnsmamman Helena Kämpfe Fredén till DN.

Stockholms stad erkänner att man haft en del problem men säger till tidningen att man jobbar på att lösa alla problem som dyker upp.

Lugnt i trafiken

Trafiken rullar på ganska normalt under morgonen. Inga större rapporterade förseningar i kollektivtrafiken.

Soligt och varmt

Passa på att njuta! Det blir en skön septemberdag i Stockholm med omkring 18 grader fram på dagen och växlande molnighet med en hel del sol.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.