ANNONS

Intresset för att köpa ettor i Stockholm minskar

Färre tycks vilja köpa ettor i Stockholm.
Färre tycks vilja köpa ettor i Stockholm.
Allt färre vill köpa ettor i Stockholm. Tolk som uppmanade muslimer att inte rösta förlorar sin auktorisation. Julhelgens bästa klubbtips. Det här är morgonens nyheter.
ANNONS

Svårare att sälja ettor i Stockholm

Allt färre vill köpa ettor i Stockholms län. Antalet lägenheter som inte blir sålda på bostadssajten Hemnet har ökat de senaste åren.

Preliminära siffror för 2018 visar att 28 procent – mer än var fjärde etta – i länet inte blir sålda. Det går att jämföra med 2014  då 4 procent av länets ettor förblev osålda. Detta rapporterar SVT.

Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, säger i en kommentar till tidningen att han tror att det kan vara amorteringskravet som påverkar marknaden.

– Amorteringskravet har framför allt påverkat de mindre lägenheterna på så vis att det säljs färre av dem.

Tolk uppmanade muslimer att inte rösta

I en kampanjvideo för den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir har en rättstolk uppmanat muslimer att inte rösta i valet. Mannen, som auktoriserades som rättstolk 2016, har jobbat för Migrationsverket och i Stockholms tingsrätt men förlorar nu sin auktorisation, rapporterar SVT.

Stockholmarna lunchade på evenemang för hemlösa

Under torsdagen anordnade stjärnkockarna Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Malin Söderström för sjunde året i rad jullunch för hemlösa i Kungsträdgården.

Hemlösa åt gratis och övriga besökare betalade 100 kronor som gick till Stockholm Stadsmission. Många kom till Kungsan för att käka, men enligt StockholmDirekt lockade evenemanget betydligt mer välbärgade stockholmare än utsatta.

– Jag kom hit för att jag ville servera mat till hemlösa. Den stora nackdelen är att det inte är särskilt många hemlösa som kommer. Varje år jag varit med har jag sett jättefå, säger mästerkocken Miloš Mille Malbašić, i en kommentar till tidningen.

Gratis SL-kort till unga dras in

Det populära sommarlovskortet – ett gratis SL-kort till alla mellan 12 och 18 år boende i Stockholm – dras in nästa sommar.

Det var Vänsterpartiet som drev igenom förslaget som skulle gälla i tre år, men när riksdagen under förra veckan röstade igenom Moderaterna och Kristdemokraternas budget fanns inte satsningen längre med.

– Det har hela tiden varit ett tillfälligt bidrag och nu blev det mer tillfälligt än det var tänkt, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Julklubba

På måndag är det julafton och för den som ännu inte riktigt har kommit i julstämning och samtidigt vill gå ut och sätta sprätt på lönen så arrangeras flera spännande klubbar i helgen. Vissa med jultema – andra med tropiskt tema. Något för alla, helt enkelt. Kolla in Allt om Stockholms klubbguide här:

Lugnt i trafiken

Inga större störningar i trafiken under fredagsmorgonen. Även kollektivtrafiken flyter på som den ska, enligt SL.se.

Minusgrader och mörka moln

Den snö som ännu inte har smällt ser ut att ligga kvar – förhoppningsvis ända till julafton. I dag visar termometern stadiga minus 2 grader från morgon till kväll, enligt SMHI. Grått och trist – det blir det också.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.