ANNONS

Explosion väckte boende i Spånga

Strejken fortsätter. Inga sopbilar rullade ut för sophämtning i Stockholm under morgonen.
Strejken fortsätter. Inga sopbilar rullade ut för sophämtning i Stockholm under morgonen.
Sopstrejken fortsätter och kan ha spridit sig, explosion väckte boende i Spånga, hälften av städarna på pendeltågen varslas om uppsägning och mängder av roliga tips inför helgen. Det är några av rubrikerna i dagens morgonkoll.
ANNONS

Sopstrejken kan ha spridit sig

Läget i sopstrejken är på fredagsmorgonen något oklart. I går kom uppgifter om att de sopåkare på Reno Norden som gick ut i vild strejk i onsdags har fått sparken. Senare förtydligade företaget att ingen sopåkare ännu blivit avskedad, men att företaget tar ärendet vidare till Arbetsdomstolen där man stämmer sopåkarna.

Frågan nu är om konflikten håller på att sprida sig till även det andra bolaget Liselotte Lööf. Sopåkare från Liselotte Lööf har i veckan varit på plats vid Reno Nordens kontor i Älvsjö för att visa sitt stöd för de strejkande sopåkarna.

Och enligt en sopåkare som Mitt i:s reporter Kristian Lönner, som är på plats vid Vanadisberget återvinningsstation, har talat med nu på morgonen, så har sopåkarna från Liselotte Lööf i dag inte åkt ut för att hämta soporna i Stockholm. I stället har de samlats vid just Vanadisbergets återvinningsstation.

Mitt i har utan resultat sökt Liselotte Lööfs koncernchef Ola Claesson.

Följ Mitt i:s rapportering under dagen.

Läs även Mitt i:s tidigare rapportering kring sopstrejken:


Explosion väckte grannar mitt i natten

Det var strax före klockan 02.30 under natten till fredag som boende kring Spånga torg vaknade av en hög smäll och ljudet av glaskross.

ANNONS

– Det har varit någon form av explosion i en butik som ligger i ett bostadshus. Man har hittat delar av en handgranat på platsen, säger Björn Svensson, befäl på polisens ledningscentral.

Den tekniska undersökningen pågick fortfarande vid 07.30 på morgonen, och under dagen ska polisen knacka dörr i området.

Händelsen rubriceras händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men det finns ingen misstänkt.


Pendelstädarna ska halveras – 90 varslade

Städarna på pendeltågen i Stockholms län ska halveras, och 90 stycken har blivit varslade om uppsägning. Städarna är oroliga för att de inte ska hinna städa tågen.

– Jag vet inte hur vi ska klara det, säger Haidar Tamimi, depåstädare i Södertälje.


Här får gamla chans att besöka bondgården

Nu kan dubbelt så många äldreboenden få chansen att åka häst och vagn i Sollentuna. Det efter att kommunen har bestämt sig för att stötta verksamheten på Bögs gård.

Anders Ström på gården har själv stått för utflykter i två år och det har varit en given succé.

– Det var jättetrevligt. Jag fick klappa kossorna och sånt där. Hela stämningen på gården är varm och mjuk säger Gunnel Wagenius, som har besökt Bögs gård med sitt boende.


Fullspäckad helg i Stockholmsområdet

 I helgen blir det inte bara rockfest i Kungsan utan även reggaefest i Slakthusområdet. Dessutom kan du yoga och dansa gratis med instruktör och se en rad kända rappare göra upp i en graffiti-battle i Tanto. För de unga blir det utomhusbio och ponnyridning. Och i skärgården anordnas festival.


Nostalgitripp för 90-talsälskare

En rejäl dos nostalgi, glädje och fuldans. På lördag intar 90-talsikoner som Vengaboys, Aqua, 2 Unlimited, Dr. Alban och Haddaway stan för festivalen Vi som älskar 90-talet.


Till sist vädret…

Det blir en solig förmiddag med temperatur mellan 20-25 grader. Efter lunch mulnar det på något, men värmen håller i sig. Passa på att ger er ut i sommarvädret, för i morgon finns det risk för regn och kallare väder igen, enligt en prognos från SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.