Explosion vid köpcentrum – två gripna

På torsdagsmorgonen var brottsplatsen vid köpcentret i Åkersberga fortfarande avspärrad.
På torsdagsmorgonen var brottsplatsen vid köpcentret i Åkersberga fortfarande avspärrad.
Sent på onsdagen exploderade en bankomat vid ett köpcentrum i Åkersberga. I natt greps två personer misstänkta för sprängningen.
SD:s toppnamn i Salem hoppar av, och 9 av 10 stockholmare tror på blocköverskridande bostadspolitik.
Här är torsdagens Stockholmsnyheter.

Stor sprängning i Åkersberga

Polisen fick larm om en detonation vid ett köpcentrum i Åkersberga norr om Stockholm vid 22.40 på onsdagen. Enligt polisen är det en uttagsautomat som har sprängts. Smällen ska ha varit så kraftig att en vägg rasat in.

Ingen person kom till skada.

Vid 01-tiden greps två män i 25-årsåldern misstänkta för sprängningen. Rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse och grov stöld. Enligt Aftonbladet jagar polisen fler gärningsmän.

Tidig onsdagsmorgon var området fortfarande avspärrat i väntan på undersökning av det nationella bombhotets personal, skriver SVT Stockholm.

Personrån vid t-banan i Vårby gård

Med ett stickvapen hotade två personer till sig kontanter av en person vid entrén till tunnelbanestationen Vårby gård i Huddinge, rånet inträffade strax före 19 på onsdagen. Polisen har inte lyckats gripa rånarna.

SD:s förstanamn i Salem hoppar av

Stormigt kring Sverigedemokraterna i Salem – partiets förstanamn på vallistan, Martin Thunander, väljer att hoppa av i protest då han anser att flera partikamrater behandlats illa. Tre SD-kandidater i Salem har nu lämnat på kort tid.

Stöd för breda samarbeten i bostadspolitiken

SVT rapporterar att 9 av 10 stockholmare vill se ett blocköverskridande samarbete när det gäller bostäder i Stockholm. Stockholms handelskammare som gjort undersökningen anser att breda samarbeten är en förutsättning för långsiktig finansiering och ökad rörlighet på bostadsmarknaden.

Tekniskt fel på pendeln

Inställda pendeltåg på sträckan Kallhäll-Älvsjö på grund av tekniskt fel vid Spånga. I övrigt inga större störningar inrapporterade hos SL.

Mulet väder

Det blir mulet men uppehåll i Stockholm idag. Temperaturer på mellan 16 och 19 grader.