Fackeltåg och #metoo-manifestation i dag

I oktober fylldes Sergels torg vid #metoomanifestationen. I dag är platsen Norrmalmstorg.
I oktober fylldes Sergels torg vid #metoomanifestationen. I dag är platsen Norrmalmstorg.
Många slöt upp vid ljusceremonin mot våld i Vårby gård i går eftermiddag. Också i dag väntas stor uppslutning, vid fackeltåget och #metoo-manifestationen vid Norrmalmstorg. I Åkersberga jagar polisen den person som knivhögg en man svårt i går kväll.

Man svårt knivhuggen i Åkersberga

En man i Åkersberga knivskars svårt i går kväll. Han hittades skadad på Bergaparksvägen strax efter klockan 18.30.

– Han blödde mycket och vad jag kan utläsa var han allvarligt skadad. Man har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Sverker Andersson vid Polisens ledningscentral.

Mannen, som fördes till sjukhus i ambulans, var enligt de första polisuppgifterna ovillig att medverka i utredningen.

Ingen har ännu gripits.

Ceremoni mot våld i Vårby Gård

Människor i alla åldrar slöt upp vid lördagseftermiddagens ljusmanifestation i Vårby gård, för att hedra den man som dödades av en handgranat för en knapp vecka sedan. Många sörjde en god vän.

#Metoo-manifestation stödjer offer för sexualbrott

Klockan 15 i dag startar ett fackeltåg i Humlegården. Det går till Norrmalmstorg, där #MetooSweden håller en manifestation, till stöd för kvinnan i det uppmärksammade Fittjafallet, där flera män friades för våldtäkt. Ett av kraven är en förändrad sexualbrottslagstiftning.

Ny demonstration planeras i Fittja

Nästa lördag arrangeras en ny demonstration i Fittja. Att den misstänkta våldtäkten är ett känsligt ämne märks när Mitt i talade med ortsbor. Många vill inte vara med varken med namn eller bild.

Mulet väder väntas i dag

I dag blir det mestadels mulet och mellan en plusgrad och 3 minusgrader i Stockholms län. Mildast blir det längs kusten. I natt tros molntäcket luckras upp något. Då kan det också bli kallare.