ANNONS

Nytt fall av mässling på Södersjukhuset

En person smittad med mässling besökte barnakuten på Södersjukhuset den 6 och 7 juli.
En person smittad med mässling besökte barnakuten på Södersjukhuset den 6 och 7 juli.
Ännu en smittad med mässling har sökt vård i Stockholm, många klagar på varma bussar och oljebolag beskylls för miljöbrott i Nynäshamn.
Detta är morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Mässlingsfall på barnakut

En person smittad med mässling har besökt barnakuten på Södersjukhuset den 6 och 7 juli, rapporterar Svt Stockholm. Nu gör landstinget en rutinmässing utredning.

– Det innebär att personal från vården ringer upp personer som befunnit sig i samma väntrum som den mässlingssmittade, säger smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund till Svt Stockholm.

Klagomål på varma bussar

Närmare 1400 klagomål och synpunkter på värme och ventilation har kommit in till SL på två månader. Nu kräver oppositionen i landstinget luftkonditionering på alla bussar.

Avlivning av hästar efter torka

LRF, Lantbrukarnas riksförbund, slår larm om att många lantbrukare i Stockholmsregionen kan tvingas avliva sina hästar som en följd av det varma vädret.

– Man måste faktiskt mentalt förbereda sig på att hästar kommer behöva skjutas av, säger Per Pettersson, ordförande i LRF Mälardalen.

ANNONS

Oljebolag polisanmält av länsstyrelsen

Länsstyrelsen i Stockholm har polisanmält oljebolaget Nynas i Nynäshamn för miljöbrott, skriver Dagens Nyheter. Enligt länsstyrelsen har bolaget släppt ut 4 500 kubikmeter orenat avloppsvatten i Östersjön.

Trafiken

Inga större oplanerade händelser stör den annars sommarlugna morgontrafiken. Flera planerade trafikarbeten sker dock både på väg, järnväg och i tunnelbanan så kolla upp din resa i god tid.

Vädret

SMHI utlovar mer sol och uppemot 26 grader varmt i dag. SMHI varnar också för att brandrisken är mycket stor i skog och mark.