ANNONS

Familj i Djursholm rånades i sitt hem

pistolrånare
Rånarna ska ha tvingat familjen att lägga sig på golvet.
En familj i Djursholm rånades i sitt hem av två pistolbeväpnade män sent igår kväll. Fler får läkartid på vårdcentralen inom sju dagar och nu är det bara en vecka kvar med stöket på gröna linjen.
Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Familj i Djursholm rånades i sitt hem

En familj i Djursholm rånades i sitt hem av två pistolbeväpnade män sent igår kväll, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm. 

Det var strax efter klockan 22 på söndagskvällen som det knackade på dörren till familjens villa. Hela familjen med två vuxna och två tonårsbarn var hemma, och i huset fanns också en äldre bekant till familjen. De två maskerade och pistolbeväpnade männen ska ha tvingat alla att lägga sig på golvet. Rånarna utdelade slag mot en person.

Gärningsmännen tog plånbok, klocka och bilnyckel. Men bilen lät de stå kvar på garageuppfarten.

Rånarna försvann till fots. Polisen sökte efter dem, bland annat med hund, men på måndagsmorgonen är ännu ingen gripen. Brottet utreds som grovt rån.

I juli var det flera bilrån i de norra förorterna. Mitt i har träffat en kvinna i Täby som rånades i sitt hem av maskerade och pistolbeväpnade män.

Fler får komma till doktorn i tid

Nu får 94 procent av patienterna en läkartid på vårdcentralen inom sju dagar, enligt ny statistik från Stockholms läns landsting. Det är en förbättring sedan förra året.

Men Socialdemokraterna tror att siffrorna är skönmålade.

ANNONS

Centern: Gräv ner Nynäsvägen med park ovanpå

Park, lekplatser och grillplatser i stället för trafik på Nynäsvägen? Centerpartiet föreslår att sträckan mellan Gullmarsplan och Sockenvägen ska sänkas och däckas över med en park ovanpå.

En eventuell överdäckning av vägen är en fråga som det talats om länge. Nu kan det bli en valfråga.

Stopp på gröna linjen

Idag återvänder många till jobbet, och därmed är trängseln tillbaka i kollektivtrafiken. SL rapporterar att det är stopp på gröna linjen mellan Slussen och T-centralen mot Alvik, Hässelby strand och Åkeshov på grund av sjukdomsfall.

Resenärer med gröna linjen söder om stan får räkna med längre restid mellan Skarpnäck/Farsta strand och Gullmarsplan en vecka till. Nästa vecka ska plattformsarbetet vara kvart.

Soligt men svalare

Det blir en solig måndag, men betydligt svalare än vi vant oss vid den här sommaren.Temperaturen når upp till 20 grader under eftermiddagen. Kanske lagom börja-jobba-väder?