ANNONS

Familj i slagsmål efter derby

Idag firas Tre Kronor i Kungsträdgården efter VM-guldet i går. Det är stor risk för skogsbrand igår fick polishelikopter rycka ut till Värmdö för att få översikt över en brand där. Och så blev det åter bråk och stök efter fotbollsderby.
ANNONS

Hockeyhjältar firas i Kungsträdgården

I går tog Svenska Tre kronor VM-guld för andra året i rad. Hockeyhjältarna firas här i Stockholm. klockan 17 i Kungsträdgården.

Familj slagen efter derby

Sport präglade Stockholm i går. Fotbollsderbyt mellan AIK och Hammarby slutade med vinst för AIK som därmed bröt Hammarbys segersvit.

Polisen rapporterar om våldsamt upplopp inne på arenan efter matchen. 23 personer greps. Även på stan rapporteras stök och misshandel.

Vi Blåsut tunnelbanestation ska en pappa och två tonårsbarn på väg hem från matchen ha blivit utsatta för misshandel. När polisen kom till platsen ska de ha avbrutit slagsmålet. Ingen person ska ha fått allvarliga skador.

I samband med matchen rapporterar polisen att cirka 30 fordan utsatts för skadegörelse efter matchen.

Försvarsövning i skärgården

Försvarsövningen  Swenex 18  drar i gång idag i skärgården och fortsätter maj ut.

”Swenex är en nationell övning där försvaret av det egna territoriet och svenska intressen står i fokus. Övningen syftar till att vidmakthålla och utveckla krigsförbandens förmåga till väpnad strid”. skriver försvarsmakten på sin hemsida. Där finns information om exakt var övningar pågår.

Skogsbrand på Värmdö

En större skogsbrand rasade i Björnö, Värmdö igår. Cirka 500 kvadratmeter brann. Polishelikopter fick rycka in för att få översikt över branden.

Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS

Flexibla busstopp i Bromma

Många känner sig trygga i kollektivtrafiken. Men när man går av, främst nattetid kan det kännas osäkert. Så resonerade landstingspolitikerna när de beslutade om att införa flexibla busstopp på försök. Det rapporterar radio P4 Stockholm.

Flexibla stopp innebär att passagerare nattetid kan bli släppta mellan stationerna på en plats närmare hemmet. Först ut att testa blir linje 396 i Bromma.

– Med tanke på de problem som finns i samhället bland tjejer är det en bra idé att kunna få bestämma var man vill hoppa av. Om det kan rädda någon från att bli utsatt för någonting så är det värt det, säger Brommabon Julia Berg till radio P4 Stockholm.

 Läget i trafiken

Tidigt på morgonen rullade vägtrafiken på bra i och runtom Stockholm. På Nynäsvägen mot Stockholm i höjd med Handen stod en lastbil i högerkörfält och hindrade trafiken.

Begränsad framkomlighet för passagerare på Djurgårdsfärjan, linje 82. Det gäller hållplats Skeppsholmen där passagerare få går via kajen till mot Kastellholmen. Vid Svensksundsvägen och Långa raden går det inte alls att gå.

Vädret

Trots att höga slöjmoln då och då kan skymma solen väntar ändå ännu en riktig sommardag med temperaturer mellan 21 och 25 grader mitt på dagen, enligt SMHI.

ANNONS