Ungdomar kapade glassbil

Ett av fartygen som tjuvankrat i Årstaviken på Södermalm eldhärjades på onsdagskvällen. Fem personer fick räddas ur vattnet.

Unga tvingade till sig glassbil

Några unga personer tvingade till sig en lastbil i Upplands-Bro vid 20-tiden i går kväll. Chauffören ska ha fått ett slag, men inte vara allvarligt skadad.

Lastbilen, en glassbil, hittades senare övergiven. Ingen person har gripits misstänkt för gärningen.

Fartyg brann i pirathamnen i Årstaviken

Det 37 meter långa fartyg som ankrat vid den så kallade pirathamnen i Årstaviken nedanför Södersjukhuset brann i går kväll. Larmet kom vid 20.30 och när polis och räddningstjänst kom dit stod lågorna upp från båten.

Rökdoften var stark ända upp till Ringvägen och röken låg över hela bostadsområdet i Tanto. Polisen spärrade av området och det fanns uppgifter om att gasoltuber brann ombord på båten.

Det 37 meter långa fartyget stod i ljusan låga när räddningstjänst och polis kom fram. Foto: Maria Gramer

Fem personer räddades ur vattnet, varav en fördes till sjukhus. Personen var vid medvetande och kunde höras av polis. Fler båtar ligger ankrade vid piren, men det finns inga uppgifter om att de ska ha skadats.

Ännu i morse var brandorsaken okänd. Polisen utreder branden som mordbrand.

båtbrand i pirathamnen

Området runt den hamnen i Årstaviken hölls avspärrat under natten. Foto: Maria Gramer

Sjukhusen spräcker budgeten

Södersjukhuset går back med 175 miljoner kronor, Danderyd med 150 miljoner och Södertälje sjukhus med 40 miljoner. Det uppger SVT.

Sjukhusen måste nu spara kraftigt om de inte ska spräcka sina budgetar. På Södersjukhuset måste akutmottagningen spara 21 miljoner kronor, något som ska vara möjligt då fler patienter ska söka vård på de nya närakuterna i stället.

– Då kan vi avlasta de stora sjukhusens akutmottagningar, säger landstingsrådet Marie Ljungberg Schött (M) till SVT.

Och så några lästips:

Glassigt magasin om Skärholmen

Följ med hem till 9-åriga Dalia i Sätra och till 80-årige Bert som bor i ett trygghetsboende vid Ikea, i barnens inredningsmagasin.

Hjälper barn med krigstrauman

Imad Elabdala kom från krigets Syrien för fyra år sedan, med svåra upplevelser i bagaget. Nu hjälper han flyktingbarn i Sverige. En riktig hjälte.

Regn och slask

Torsdagen blir mestadels mulen, med en del regn som även kan vara snöblandat. Våta vägbanor och risk för halka. Men passa på och njut av det milda vädret, för till helgen blir det kallare, och kylan spås hålla i sig veckan som kommer med uppemot 15 minusgrader.