ANNONS

Flera bilbränder i Väsby i natt

Holmvägen bilbrand bilbränder Väsby
På Holmvägen förstördes den här bilen i en brand i natt.
Flera bilar har förstörts vid tre olika bilbränder i Upplands Väsby i natt. Eleverna som hånade Metoo på en studentbanderoll varnas och barn i Nacka tränar fotboll i 32 grader i ett tält.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har rapporterat om flera bilbränder i Upplands Väsby tidigare i år. I natt var det dags igen.

Klockan 00.09 fick polisen rapporter om att en mindre lastbil brann på Husarvägen. När polisen kom till platsen var fordonet så förstört att det inte gick att identifiera.

En kvart senare började en annan bil brinna på Holmvägen och klockan 00.49 rapporterades om fler bränder på Dragonvägen. Totalt förstördes fyra bilar Dragonvägen.

– Det handlar om tre fall av skadegörelse och ett fall som vi rubricerar som försök till mordbrand på grund spridningsrisken, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Klockan 02.56 rapporterades om ännu en brand. Den här gången på Ardennergatan.

– Den betraktar vi också som försök till mordbrand på grund av spridningsrisken, säger Anders Bryngelsson.

Under fredagen fortsätter polisens utredning.

– Vi pratar med vittnen och gör en teknisk undersökning av bilarna och letar efter uppgifter i området, säger Anders Bryngelsson.

Elever varnas för sexistisk studentbanderoll

Gymnasieminister Anna Ekström (S) är kritisk mot banderollen som elever på Upplands-Brogymnasiet gjorde som ett hån mot #Metoo: ”#Metoo för kvinnor som försökt ligga sig till framgång men misslyckats”, löd budskapet.

ANNONS

”Jag hoppas att studenterna inser allvaret i budskapen de har på sina studentflak”, skriver gymnasieminister Anna Ekström (S) till Aftonbladet.

Rektorn Christian Eklöv Hagman säger till P4 Stockholm att eleverna kommer att få skriftliga varningar.

Barn får träna i 32 grader

I fotbollstältet på Nacka IP får barn träna i 32 grader. Efter vädjan från barn och föräldrar går kommunen med på att riva tältet. Men först nästa år.

https://mitti.se/nyheter/fotbollsspelare-plagas-varmen/?omrade=nacka

Miljonnota för skräpröjning på Friends

I helgen är det fotbollsfest på Friends igen, men evenemangen på arenan blir kostsamma för Solnaborna. Det senaste året har över en miljon kronor lagts på att städa och röja upp efter besökare som skräpat ned i området runt arenan. Nyblivna naturreservatet Råstasjön är närmast sörjande, och många Solnabor är upprörda.

https://mitti.se/nyheter/miljonnota-skraprojning-friends/?omrade=solna

Läget i trafiken

E18 Norrtäljevägen vid trafikplats Roslags-Näsby i riktning mot Stockholm pågår asfalteringsarbete och det är köer från Hägernäs, uppger P4 Radio Stockholm klockan vid 07.10.

På Vasagatan mellan Vasaplan och Tegelbacken påverkas trafiken av det pågående bygget av en cykelbana.

I kollektivtrafiken rapporteras inga större störningar.

Forsatt soligt

Det soliga vädret fortsätter under fredagen. Temperaturen hamnar mellan 24-28 grader, svalare utmed Sörmlandskusten, uppger SMHI. I natt blir det klart till halvklart och omkring 10 grader. Mest svag vind, omkring syd.