ANNONS

Flera knivskärningar i natt

Flera knivskärningar inträffade i länet i natt.
Flera knivskärningar inträffade i länet i natt.
MORGONKOLLEN Misstänkta knivmän greps i taxi, man rånad med pepparsprej och Årets kock jobbar i Saltsjöbaden. Här är morgonkollen.
ANNONS

Knivmän greps i taxi

En man fick allvarliga skador efter en knivskärning utomhus i Råcksta i Vällingby i natt. Polisen fick larmet klockan 04.11 och när en patrull kom till platsen hittades en svårt skadad man på gatan. Kort senare greps två män och en förundersökning om försök till mord har inletts. ”De bägge misstänkta greps i en taxi på Drottningholmsvägen”, säger Pontus Sandulf vid polisens regionledningscentral till Mitt i. Ytterligare ett antal  personer ska ha hämtats till förhör.

Rån med pepparsprej

En man sprejades med pepparsprej och rånades på sin halskedja i Apoteksskogen i Upplands Väsby i går kväll. De två gärningspersonerna ska ha kontaktat offret i dennes bostad och minst en av dem ska ha varit pistolbeväpnad, enligt polisen. Förövarna ska också ha försökt stjäla målsägarens bil. Ingen har gripits för dådet. En förundersökning har inletts om grovt rån.

Två knivskurna i Fittja

I Fittja skadades två män i går kväll efter att ha angripits med någon form av stickvapen. Larmet kom in klockan 21.12. En timme senare kunde en misstänkt man gripas. Händelsen rubriceras som mordförsök. Polisen har gjort vissa beslag på platsen.  De skadade personerna fördes till sjukhus.

Rasar i pantligan

Invånarna i Stockholm län är näst sämst i landet på att panta flaskor och burkar. Det visar statistik från Returpack, skriver Dagens Nyheter. I snitt pantade vi i fjol 161 flaskor och burkar per person, att jämföra med invånarna i Värmlands och Jämtlands län som pantade mer än dubbelt så mycket. Bara i Kronobergs län var pantviljan sämre än i Stockholm.

Hittade död person i skogen

En död person hittades strax före klockan 15 i går eftermiddag i skogen i Sigtuna. Det var en svampplockare som gjorde den otäcka upptäckten och slog larm. Polisen utesluter inte brott och har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Polisen har spärrat av området, som ligger i kommundelen Arlanda, för teknisk undersökning.

David är Årets kock

David Lundqvist, som till vardags arbetar på Grand Hotel i Saltsjöbaden, är Årets kock 2018. 33-åringen vann titeln efter åtskilliga timmars hård kamp med ingredienser som ostron, kyckling och lamm när tävlingen avgjorde i Kungliga tennishallen i går. Vinnaren, som är bördig från Orust på Västkusten, belönas med Gastronomiska Akademiens mejerimedalj och 250 000 kronor.

Molnig söndag

Det blir en molnig söndag, med risk för en och annan lokal regnskur. Möjligen lättar molntäcket något under eftermiddagen. Temperaturen väntas ligga omkring 10-14 grader, men i natt blir det betydligt kallare, 1-6 grader, enligt SMHI.

Lugnt i trafiken

Inga nämnvärda trafikstörningar att rapportera om.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.