Flera till sjukhus efter derbybråk

Flera personer stängdes av från arenan efter söndagens derbymatch.
Flera personer stängdes av från arenan efter söndagens derbymatch.
Ett stort slagsmål bröt ut efter söndagens derbymatch mellan Hammarby IF och Djurgården.
Ett femtontal personer fick föras till sjukhus och en restaurang på Södermalm drabbades av omfattande skadegörelse.

Stort slagsmål på Södermalm

Polisen larmades till Medborgarplatsen under natten mot måndagen efter larm om ett stort slagsmål. Ett femtontal personer skadades och fick föras till sjukhus och en person greps misstänkt för grov misshandel.

Polisen misstänker att bråket hade kopplingar till söndagens derby mellan Hammarby IF och Djurgården.

– Det kom ett larm vid kvart över ett om ett större slagsmål intill Folkungagatan. Personer hade försökt ta sig in på en restaurang men släpptes inte in. De hade då gått till en annan restaurang och där blev det bråk och skadegörelse på en uteservering, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisen.

Det uppstod även oroligheter under matchen på Tele2 Arena under söndagen. Två personer greps för våld mot tjänsteman och flera personer portades från arenan efter att ha stört ordningen. Händelserna rubriceras som misshandel, skadegörelse, brott mot ordningslagen och våld mot tjänsteman.

Tågstopp i Kungsängen

Det råder stopp i tågtrafiken förbi Kungsängen under måndagsmorgonen.

Enligt Trafikverket beror stoppet på ett omfattande signalfel. Reparatörer är på väg till platsen men än finns ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat. Stoppet påverkar pendeltågstrafiken på linje 35 mellan Bålsta och Jakobsberg.

Här firar du nationaldagen

Kaninhoppning, medborgarceremonier eller kunglig glans. Det kryllar av nationaldagsfiranden i Stockholm. Hissa flaggan och ge dig ut i vimlet – Mitt i guidar till tisdagens alla evenemang. 

Historiskt resultat i årets Maraton

Den 39:e omgången av Stockholm Maraton är över. Abrha Milaw vann årets Maraton på tiden 2 timmar, 11 minuter och 36 sekunder, vilket är den nästa bästa tiden i loppets historia. Vinnare i damklassen blev Konjit Tilahun som sprang på tiden 2:35:45.

Solchans i Stockholm ikväll

Morgonens regn går över i sol under eftermiddagen och under kvällen kan stockholmarna räkna med strålande sol och omkring 16 grader. Även nationaldagen blir solig med temperaturer upp till 19 grader.