ANNONS

Flera mark- och skogsbränder i Stockholm

skogsbrand
Stockholms Brandförsvar har fullt upp med mark- och skogsbränder.
Mark- och skogsbränder har rasat i länet det senaste dygnet.
Nu väcks åtal mot sju unga personer för en rad grova bilrån i Stockholmsområdet.
Det är några av tisdagsmorgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Fullt upp för brandförsvaret

Det senaste dygnet har Stockholms brandförsvar haft fullt upp med bland annat en markbrand i Sätra och en stor skogsbrand i Västerhaninge. Dessutom hjälper brandmän till med att bekämpa den stora skogsbranden i Sala som bröt ut under måndagseftermiddagen och som fortfarande rasar nu på morgonen. Eldningsförbud råder i hela Stockholms län.

Ung rånarliga åtalas

Sju misstänkta gärningsmän mellan 15 och 21 år åtalas nu för en rad grova bilrån och stölder i Stockholmsområdet. Flera gånger har personer blivit misshandlade med sparkar och slag för att rånarena ska komma över bilnycklar. Bilarna har sedan använts vid rån och grova stölder eller sålts vidare för att användas vid annan grov brottslighet. ”Vid flera tillfällen har man slitit ut målsäganden hotat eller utdelat sparkar och slag mot kropp och huvud. Ett grovt och hänsynslöst beteende”, säger Peter Lundberg, utredare vid polisens nationella operativa avdelning, Noa

Barn våldtogs i jourhem – fick ingen traumabehandling

Två syskon utsattes för upprepade våldtäkter i ett jourhem i Upplands Väsby där de placerats. Det uppdagades 2012 och jourhemspappan dömdes till åtta års fängelse. Men sex år senare har det yngre av de två syskonen ännu inte fått någon traumabehandling, berättar DN.

Inget stoppar Eina och Curt

Hettan var nära att knäcka Eina Roxström, 78, från Sollentuna – men efter 6.43,03 sprang hon i sitt 40:e Stockholm Marathon i lördags. Samtidigt passade Curt Sandberg från Upplands Väsby på att jubilera med sin 400:e mara. Nu laddar de om. Eina börjar träna mot en Ironman 2019, och Curt springer vidare mot mara nummer 500.

ANNONS

Redan köer på väg 73

Det är dag före röd dag och fler än vanligt väljer då att ta bilen. Strax före klockan 07 är det ändå relativt lugnt på vägarna, dock köer på väg 73 med start vid Skogås in mot stan. Inga större störningar i kollektivtrafiken.

Svalare temperatur och tidvis frisk vind i dag

Växlande molnighet och 12–17 grader. Lägst temperatur i norra länet, där även enstaka skurar kan förekomma utmed kusten. Nordlig tidvis frisk vind vid kusten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.