Bil i Rinkeby besköts av flera personer

Bilderna är tagna i ett annat sammanhang.
Bilderna är tagna i ett annat sammanhang.
En man i 20-årsåldern besköts i Rinkeby i går kväll. Polisen utreder händelsen som mordförsök.
I Vårberg krävde en hyresvärd att få fota av de boendes legitimation för att de skulle få använda tvättstugan.
Det är några av morgonens rubriker.

Mannen i 20-årsåldern satt i sin bil i Rinkeby när flera personer i en annan bil kom och började skjuta mot honom. Detta skedde strax före 23 i natt, enligt polisen. Mannen blev inte träffad men polisen utreder nu händelsen som försök till mord. Vid femtiden i morse hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för skotten.

Skjutningar är ett allvarligt problem i Stocholm. Polisen listar nu dessa.

Hyresvärd krävde att få fota id-kort

När hyresgästerna på Vårbergsplan 2–12 i Vårberg fick ny tvättstuga krävde hyresvärden Wonna I de jong att få fotografera av deras id-kort. Annars fick de inte tillgång till nyckelbrickorna. Hon krävde också att de skulle skriva på ett avtal där de gick med på kameraövervakning. Inte bra alls, anser Hyresgästföreningens chefsjurist Susann Wikström.

Nya konsten provocerar

Slussen, Zinken, Fridemsplan och Gärdets tunnelbanestationer har fått ny konst. Konstnärerna Liv Strömquist,  Roger Hansson, Kolbeinn Karlsson och  Monica Hölls teckningar ska hänga på perrongerna året ut. Men konsten som bland annat föreställer nakna gubbar och kvinnor som har mens provocerar – eller väcker tankar.

– Man får en tankeställare. Särskilt kvinnorna med mensblod, man vet att nu kan man prata om det. När jag var ung visste jag inte vad mens var förrän det kom, säger resenären Anita Fröding till SVT.

Alla vill ha begravning på fredagar

Fredagar är inte bara fredagsmys. Det är också den dagen som flest anhöriga vill hålla begravning.

Det är en av anledningarna till att det är långa väntetider för att få  tid för begravning i Stockholm. Det tar snitt 25 dagar mellan att någon dör  till begravning har hållits, enligt Sveriges radio P4. Detta trots en nya lag som ska få ner väntetiderna.

Magin i terapin

Patrik Sjöbergs psykologsamtal om hur han som barn utnyttjades sexuellt av sin tränare och styvpappa har blivit dokumentärfilm. ”Det är utelämnande men ger mer än vad det kostar mig”, sa Patrik Sjöberg när han besökte Filmhuset på Gärdet för att prata om filmen.

Sista konserten på Grönan

Så det slutgiltiga tecknet på att sommaren 2017 är ohjälpligt slut. Årets sista konsert på Gröna Lund spelas i kväll.

Mulet

Och sist vädret.Det blir mest mulet i dag. Sent i eftermiddag eller ikväll kan molntäcket spricka upp här och var.  13-15 grader.