Flicka förföljd på pendeltåget

pendel
En man misstänks ha ofredat en flicka när hon klev av pendeln i Älvsjö.
En man ofredade en flicka på pendeln och Nya Karolinska kan debatteras i riksdagen. Polisen rapporterar att natten varit lugn. Bilister bör dock se upp med hala vägbanor.

Flicka förföljd på pendeln

En flicka förföljdes av en man på pendeln, från Kungsängen ända till Älvsjö. När flickan steg av tåget tog mannen tag i hennes arm och vägrade släppa taget, tills ett vittne ingrep. Polisen rubricerar det inträffade som ofredande.

Slängde p-bot – åtalas

En man i Botkyrka åtalas för nedskräpning sedan han slängt en p-bot på marken. Lagen om nedskräpning skärptes 2011, men det är få som har åtalats.

– Det är ovanligt, främst för att den som anmäler faktiskt måste se vem det är som utför nedskräpningen, säger åklagare Kajsa Hultman.

Nya Karolinska i riksdagen

Nyligen beslöt regeringen att tillsätta en utredning om Nya Karolinska sjukhuset i Solna. Nu begär Socialdemokraterna även att det dyra bygget och problemen kring inflyttningen ska debatteras i riksdagen. Det uppger SVT.

”Effekterna av många dåliga beslut drabbar medborgarna i Stockholm men riskerar även att kraftigt försämra förtroendet för politiken och sjukvården i hela landet”, skriver gruppledare Anders Ygeman i anmälan.

Lugn natt för polisen

Natten och morgonen har varit lugn, rapporterar Pontus Sandulf vid polisens regionledningscentral. Kanske kan tomma plånböcker så här strax innan löneutbetalning spela in.

– Ja, kanske det. Och så har det varit kallt, säger Pontus Sandulf.

Vädret

Det blir en molnig dag och en del snöbyar, främst nära kusten, enligt SMHI. 1-4 minusgrader och svag vind.

Trafiken

Risk för halka på kalla vägbanor. I södra delen av länet dessutom snöbyar som kan ställa till det. Inga störningar i kollektivtrafiken har rapporterats.