ANNONS

Flydde med öl efter vansinnesfärd genom Täby

Vansinnesfärden slutade i flykt till fots – med famnen full med öl.
Ölfyllda vansinnesfärden slutade i flykt till fots.
Vägportal och skyltar nedrivna i ölfylld vansinnesfärd genom Täby. Dråpförsök i tvättstugebråk på Södermalm. Stockholms stad förbjuder populär återvinnigsapp och Tjurruset kommer till Kungsängen.
ANNONS

En lastbil dundrade genom Täby på fredagskvällen och orsakade kaos. Något Aftonbladet var först med att rapportera. Med lyftkranen uppfälld försökte de köra genom en vägportal vilket gick sådär – hela portalen revs ned och fastnade på lastbilen.

Om föraren inte märkte något eller helt enkelt inte brydde sig är oklart, men färden fortsatte med flera skyltar längs vägen som offer. När lastbilen väl stannade så hoppade två män ur hytten och flydde till fots – med famnen full med ölburkar.

Stockholm stad förbjuder app för återvinning

Ta en bild på det du vill ha kört till återvinningsstationen, skriv vad du vill betala för att få det gjort och vänta på svar från den som nappar. Det är idén bakom appen Tipptapp som enligt Stockholm stads miljöförvaltning både är populär och fyller ett behov. Eller gjorde – staden har nämligen förbjudit appen då endast kommuner får ta hand om hushållsavfall.

– Avfallslagstiftningen har inte tagit höjd för de nya tjänsterna, säger Camilla Husebye Becker, handläggare på miljöförvaltningen till Dagens Nyheter.

Misstänkt för dråpförsök efter tvättstugebråk

Strax efter 18 på fredagskvällen gick något väldigt snett. Flera personer rök ihop i en tvättstuga i ett lägenhetshus på Södermalm – en skadades så svårt att det blev en ambulanstur till sjukhuset.

En utpekad gärningsman är gripen och initialt misstänkt för dråpförsök alternativt grov misshandel.

Tjurrus till Kungsängen

ANNONS

Nej det är inte spanska, historisk extremsporten som fått fäste i Norrort utan det leriga löploppet Tjurruset som för första gången går i Upplands-Bro. I mörkret, över en kuperad bana med gyttja och träsk.

– Vi har försökt komma hit flera gånger tidigare. Det är ett unikt område med väldigt bra terräng. Banan är varierad med kuperat underlag och mycket lera, säger Tommie Nordh.

Jämngrått och halvkallt hela dagen

Riktigt kul väder i Stockholm idag med 10-12 grader och grå himmel. Regnet ska dock utebli.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.