ANNONS

Nu går flygen efter gårdagens störningar

På med vantar och mössa! Fortsatt snöväder och kyla i Stockholm idag.
På med vantar och mössa! Fortsatt snöväder och kyla i Stockholm idag.
✔️Flygen går bättre efter gårdagen kaos.
✔️Fortsatt strul i trafiken på grund av vädret.
✔️Oljebolag vill stoppa bygge i Nacka.
✔️Och så börjar bokrean idag.
ANNONS

Flygen går utan strörningar

Efter gårdagens omfattande förseningar i flygtrafiken i Arlanda i går som orsakades av snön väntas nu en bättre flygmorgon.. Det skriver Dagens Nyheter.

– Man förväntar sig, om prognoserna stämmer, lite snö som ska börja falla klockan sju och hålla på i ett par timmar. Men i nuläget ser man inte att det ska få någon större trafikpåverkan. Det kan vara lite mindre förseningar, säger David Karlsson på Swedavias pressjour till DN.

Nytt snöfall väntar

Vintern håller Stockholm i sitt grepp. Hård vind och kraftiga snöfall väntas under morgontimmarna enligt SMHI. Det blir kallt med temperaturer på runt -10 grader.

Läget i trafiken

Vädret kommer att påverka trafiken även idag även om det under de tidiga morgontimmarna varit lugnt. Lämna bilen, varning för snö är uppmaningen från bland annat räddningstjänsten.

– Det har varit ganska lugnt nu på morgontimmarna. Men det är halt även idag, så mom alltid om du tar bilen:  Håll avståndet och ha god tid på dig, säger Jesper Vestling Stockholms räddningscentral.

Även kollektivtrafiken påverkas av vädret.

  • Pendeltågen ersätts med buss mellan Nynäshamn och Ösmo.
  • Saltsjöbanan ska just nu ha förseningar på cirka 20 minuter.
  • Roslagsbanan, framförallt Österskärslinjen har haft förseningar. Detta ska nu vara bättre nu.
  • Även busstrafiken påverkas av halka och köer.

Detta enligt SL.

Oljebolag vill stoppa bygge i Nacka

Nacka kommun vill bygga 2000 bostäder i Berg oljehamn och har sagt upp oljebolaget Cirkle K. Men bolaget kämpar emot. Till Svenska Dagbladet säger bolaget att det handlar om ”rikets säkerhet”.

– Vi har stor respekt för att det behövs bostäder eftersom vi har en ökande bostadsbrist. Men samtidigt försöker Sverige bygga upp totalförsvaret och då är Bergs Oljehamn ’krigsviktig’, säger Håkan Svanberg, Circle K:s talesperson.

ANNONS

 Bokrea börjar idag

Kazuo Ishiguro, Elena Ferrante och David Lagercrantz.  Sådana storförfattare går att fynda idag när årets bokrea startar. Rean startar i butiker tidigt nu på morgonen.

Sportlov: Kolla in var Stockholms spår, isar och backar finns

ANNONS