ANNONS

Polisen förbryllad efter skottlossning i Bromsten

Morgonkollen kallt Stockholm
Grå dag över Stockholm.
Polisen har ännu inga spår efter en skottlossning i Bromsten. AIK kliver upp i serieledning i hockeyallsvenskan och nya parkeringsavgifter för motorcyklar och mopeder ska gälla. Det här är Morgonkollen.
ANNONS

Skottlossning i Bromsten på måndagskvällen

Polisen fick vid 22-tiden larm om att en skottlossning ägt rum vid Bromsten i nordvästra Stockholm. När polisen kom till platsen kunde de bekräfta att skottlossningen hade skett men de hittade varken skadade eller misstänkta personer.

– Det är ingen skadad vad vi vet och vi har inga direkta spår förutom hylsorna som teknikerna undersökt, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen region Stockholm, till TT.

Skottlossningen ska ha skett i ett villaliknande område.

Gnaget upp i serieledning

AIK går som tåget i Hockeyallsvenskan. På hemmaisen i Hovet har Gnaget bara vunnit sex av sju matcher. Under måndagskvällen vann AIK mot gästande Tingsryd med 4-2 vilket tog klubben upp i serieledning även om serien haltar lite. AIK går om Oskarshamn som har två matcher mindre spelade.

Flera lokförare saknas – pendeltåg ställs in

I fredags ställdes över 20 avgångar i pendeltågstrafiken in på grund av lokförarbrist. Det kan komma som en chock för resenärerna men för MTR har situationen varit känd länge.

Både SL och MTR flaggade redan för två år sedan att det behövs fler lokförare för att kunna säkra den utökade trafiken på pendeltågen. Mitt i skrev tidigare om fredagens förseningar. Idag rapporterar P4 Stockholm om hur det har kunnat bli så här.

ANNONS

Fräck ”Jönssonligankupp” gick inte som planerat

Ett takfönster sköts sönder, en 21-årig man firade sig ned med rep i butiken och greps sedan på bar gärning. Nu har han åtalats för grovt rånförsök.

Skärskadad man påträffad i Högdalen

Under måndagskvällen vid kvart över sju påträffades en skärskadad man i Högdalens centrum. Mannen blödde från armen och fick föras till sjukhus för vård.

Det är fortfarande oklart vad som hänt och polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Ingen är gripen för händelsen.

Nya parkeringsregler för motorcyklar och mopeder

2016 bestämdes det att parkeringsavgifter skulle gälla även MC och moped klass 1 i stan. Men eftersom beslutet överklagades kunde reformen genomföras först nu i våras. Nu ändrar staden sitt beslut.

Morgontrafiken flyter på

En bil har blivit stående i norrgående riktning på E4 vid trafikplats Nyboda. Detta blockerar ett körfält med köer som följd. Utöver det har inga större trafikstörningar kommit in på morgonen. Men det rullar sedvanligt sakta vid de flest infarter.

Regnig dag väntar Stockholmarna

Grått och regn. Så lyder tisdagens väderprognos från SMHI. Regnet som pågått hela morgonen håller i sig fram till lunch. Med lite tur kanske solen tittar fram mitt på dagen på sina håll innan det återigen ska börja regna på eftermiddagen och kvällen. Temperaturen lägger sig någonstans runt 7-8 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.