ANNONS

Mer förseningar på pendeln med skip stop

pendel
Trafikverket menar att skip stop ökar förseningarna i pendeltågstrafiken. Bostadsmarknaden fortsätter neråt. Och i dag väntas lite extra trafikstrul på Södermalm. Det är några av onsdagsmorgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Skip stop ökar störningarna på pendeln

Skip stop – att pendeltågen hoppar över vissa stationer – ökar pendeltågens förseningar. Det menar Trafikverket.

Orsaken är att hela systemet med tåg drabbas när ett snabbtåg fastnar bakom ett långsammare tåg, rapporterar Sveriges radio.

En bostadsrätt kostar som 2015

Det är fortsatt nedåt på bostadsmarknaden i innerstan.

Nu kostar en bostadsrätt lika mycket som den gjorde 2015.

Trafikstrul på Södermalm

Under onsdagen och torsdagen pågår en stor konferens på Münchenbryggeriet, rapporterar SVT. Bland annat ska representanter från regeringen och FN mötas för att diskutera hur våld mot barn ska stoppas.

Detta påverkar trafiken på Södermalm, speciellt Torkel Knutssonsgatan, Duvogränd och området runt Münchenbryggeriet. Stoppförbud råder på vissa platser och felparkerade fordon kommer att bärgas bort.

Överlevarna mötte Akilov i rätten

I går inleddes rättegången mot Rakhmat Akilov. För första gången sedan terrordådet på Drottninggatan 7 april 2017 mötte offren och deras anhöriga den misstänkte terroristen.

ANNONS

Läget i trafiken

Det är inga större störningar i trafiken, men efter plusgrader under tisdagen och minusgrader under natten är det risk för halka.

Goda solchanser i dag

Enligt SMHI väntas molnen luckras upp under dagen och det blir goda chanser till sol. Temperaturen runt 0-2 plusgrader.

ANNONS