ANNONS

Forskare på KI misstänks för svindleri

SAMT_Karolinska0318SK
En forskare har polisanmälts på KI, skriver Aftonbladet.
En forskare på Karolinska institutet har polisanmälts både för att ha missbrukat sin förtroendeställning och för brott mot etiktillstånden, rapporterar Aftonbladet.
I Morgonkollen kan du också läsa om misstänkt våldtäkt på Arlanda och om Birgitta, 84, som nekades vård på närakuten på Söder.
ANNONS

Forskare på KI polisanmäld

En forskare på Karolinska institutet har polisanmälts både för att ha missbrukat sin förtroendeställning och för brott mot etiktillstånden, rapporterar Aftonbladet. Tidningen refererar till en hemlig utredning som visar att han sysslat med misstänkta mångmiljonsvindlerier.

– Fallet har flera likheter med Paolo Macchiarini-ärendet, säger en källa till Aftonbladet.

Misstänkt våldtäkt på Arlanda

Polisen på Arlanda tog under natten mot fredagen emot en anmälan om våldtäkt på flygplatsen, skrivet Uppsala Nya Tidning. Kvinnan är förd till sjukhus och ett område på flygplatsen har spärrats av.

– Det finns en hel del frågetecken just nu och jag kan inte kommentera ärendet mer i nuläget, säger Birgitta Ejremyr, stationsbefäl hos polisen, till UNT.

Birgitta, 84, nekade vård på närakut

Birgitta Nordquist, 84 år, fick 9 maj en allergireaktion och åkte till Rosenlunds närakut som invigdes i april. Där möttes hon av beskedet att det var fullt och att hon skulle åka vidare till Haga – trots att Rosenlund inte skulle stänga förrän 4,5 timmar senare.

– Så här kan man inte behandla sina sjuka. Vad händer om man inte har råd att åka taxi till Solna? Att åka kollektivt från Rosenlund är inte så lätt, speciellt inte om man dessutom är sjuk, säger Birgitta Nordquist.

Mobbning i kyrkan uppger anställda

Präster och andra anställda flyr från Skarpnäcks församling och orsaken är mobbning, enligt anställda. Förra veckan lämnades 17 anmälningar in till ledningsgruppen.

ANNONS

– Flera har blivit mobbade och utfrysta av kyrkoherden, folk mår dåligt och det är en dålig arbetsledning, säger en person som Mitt i talat med.

Kyrkoherden Maria Berg, känner dock inte igen sig i beskrivningen.

– Jag tror inte det är fler som slutar här än någon annanstans, säger hon.

Stockholmsdominans i allsvenskan

Hammarby och AIK ligger redan i topp allsvenskan och nu är även Djurgården på väg upp i tabellen. Efter seger 3-1 mot IFK Göteborg på bortaplan placerar sig Djurgården nu på femte plats.

Brommapojkarna är enda Stockholmslag som sladdar i tabellen. Igår blev det ny förlust då Trelleborg vann med 2-1.

Tyngre går det i damallsvenskan där Hammarby på torsdagen åkte på sin fjärde raka förlust, 1-2 mot Linköping efter avgörande i slutminuten. Återstår att se om Bajen ändå kan locka rekordpublik till derbyt på söndag mot Djurgården.

Läget i trafiken

Inledningen på fredagsmorgonen visar inte på några störningar i trafiken. Både biltrafiken och kollektivtrafiken flyter på bra.

Värmen bara fortsätter

Det osannolika majvädret håller i sig. På fredagen väntas återigen temperaturer en bit över 20 grader och strålande sol.