Knark på förskolegårdar får polisen att tala klarspråk

Robert Bjuvhage har skickat ett meddelande till dem som hanterar narkotika i Järva.
Robert Bjuvhage har skickat ett meddelande till dem som hanterar narkotika i Järva.
Polisen i Rinkeby skickar skarpt budskap till knarklangare, man misshandlades i Jordbro och avstängningar i spårtrafiken. Det är några av händelserna under dygnet.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

”Vi kommer att jaga er med allt vi har”

Robert Bjuvhage, gruppchef vid polisen i Rinkeby, har skickat en hälsning på Facebook till dem som gömmer narkotika på förskolegårdar i området. Nyligen avslöjades narkotikahantering på en förskolegård i Tensta, och nu har man hittat knark på en annan förskola.

”Jag blir förbannad och upprörd att man sjunkit så lågt att man hanterar narkotika på en plats där föräldrar ska vara trygga att lämna sina barn, barn och förskolepersonal ska ha en trygg miljö” skriver han.

Och vidare: ”Fortsätter ni att sälja och gömma narkotika vid våra förskolor så kommer vi jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er.”

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Kill-gäng sparkade på liggande man

En man blev attackerad av ett antal unga män i Jordbro centrum på lördagskvällen.

Ett vittne larmade polis klockan 18.21 och såg då hur flera killar sparkade på en man som låg ner. De ska ha varit fem stycken i åldern 18-25.

De sprang sedan därifrån i riktning mot pendeltåget.

Offret blödde från näsa och mun, men ska inte vara allvarligt skadad uppger polisen på sin hemsida.

Polisen har inte gripit någon för dådet, som rubriceras som grov misshandel.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Bussar ersätter t-bana och spårväg

I kväll, från klockan 22.30, ersätts trafiken på Gröna linjen mellan Odenplan med bussar i båda riktningarna. Räkna med längre restider.
På Spårväg city utförs underhållsarbete längs hela linjen kvälls- och nattetid från i kväll och till och med torsdag. Bussar ersätter från cirka klockan 22.00 till och med trafikdygnets slut.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Soligt och blåsigt

Det blir en solig och relativt varm dag, 8-12 grader. Mot kvällen ökad molnighet och i natt möjligen något regn eller blötsnö, och temperaturen kan krypa under nollan. Västlig vind med tidvis friska vindbyar.