ANNONS

Nytt förslag: Krav på låg inkomst för bostad

Plaskdamm Högalid Södermalm
Sommarvärme i Stockholm även idag, Kristihimmelsfärdsdagen.
Tandläkaren kan upptäcka om du löper risk att få diabetes. Fattiga ska kunna få bostad. Det varma sommarvädret fortsätter. Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Tandläkaren kan upptäcka diabetes

Folktandvården i Hallunda, Skärholmen, Viksjö och Jakobsberg deltar i ett projekt för att upptäcka personer som löper risk att drabbas av diabetes. Det rapporterar P4 Radio Stockholm.

Tandläkare träffar runt 80 procent av den vuxna befolkningen och faktorer i munnen, som tandlossning, kan vara ett tecken på diabetes.

Så ska fattiga få bostad i Stockholm

Stockholms hållbarhetskommission föreslår i en ny rapport hur fler ska få bostad i bostadsbristens Stockholm. Ge förtur för svagare grupper hos bostadsförmedlingen, är ett av förslagen.

– Vi måste hjälpa de fattiga och skapa en blandad stad. En viss andel, kanske 20 procent, av de lite billigare lägenheterna kan förmedlas med ett omvänt inkomstkrav, säger professor Hans Linde, en av rapportförfattarna till DN.

Gratis kollektivtrafik ungdomar med färdtjänst

Landstingsfullmäktige beslutade nyligen attt ungdomar ska få åka gratis med kollektivtrafiken i sommar. I går antogs även ett förslag om att unga med färdtjänst ska få åka gratis. Detta rapporterar P4 Radio Stockholm.

– De som åker färdtjänst och som inte kan åka med vanliga bussar eller tunnelbana behöver också ett rikt sommarlov och behöver kunna åka och bada och göra utflykter, sade Vänsterpartiets gruppledare Gunilla Roxby Cromvall (V) till radiokanalen.

Skottlossning i Gamla Enskede

Det var skottlossning i går på Täppgränd i Gamla Enskede. När polis kom till plats påträffades dock inga personer, däremot tomhylsor.

I övrigt har Stockholmsnatten varit lugn uppger polisen.

ANNONS

Läget i trafiken

På E18 i riktning mot stan kan det vara en del köer på grund av en tidigare olycka vid Ullna, Täby.

Saltsjöbanan ersätts med buss mellan  Saltsjöbaden och Slussen i båda riktningar på grund av vagnsbrist.  

Många Stockholmare jobbar halvdag idag. Det kan göra att eftermiddagstrafiken flyter smidigare.

Vädret

Det fina sommarvädret fortsätter. Temperaturen stiger från den tidiga morgonens cirka 15 grader till dryga 20 grader mitt på dagen. Solen lyser klart.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.