ANNONS

Försvaret: Det var ingen ubåt

Det var ingen ubåt seglarna såg, enligt Försvarsmakten.
Det var ingen ubåt seglarna såg, enligt Försvarsmakten.
Försvarsmakten avfärdar ubåtsobservation, Zinkensdamms ishall är så farlig att den stängs direkt och i natt är det dags att ställa om klockan. Här är morgonkollen.
ANNONS

Vittnesmål om ubåt tillbakavisas

Nej, det var ingen ubåt som observerades av instruktörer och elever vid ett seglarläger utanför Bosön på Lidingö i somras. Det försäkrar Försvarsmakten.

– Vad det var vill vi inte gå in på, men det handlar inte om något främmande, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten, till TT.

Han säger att man gjort en noggrann analys av uppgifterna men att slutsatserna omfattas av sekretess. Överbefälhavaren kommer att informera försvarsutskottet vid ett kommande möte.

Farlig ishall stängs direkt

I går fattades beslut om att stänga Zinkensdamms ishall med omedelbar verkan av säkerhetsskäl. Orsaken är man upptäckt att byggnaden glider och att hela konstruktionen riskerar att rasa ihop, troligen på grund av instabilitet i marken. Hallen väntas hålla stängt resten av säsongen och nu står klubbar och allmänhet utan ishall. Någon alternativ lösning för dem är inte klar.

 

ANNONS

Vintertid igen

Kommande natt, mellan lördag och söndag, är det dags att ställa om klockorna till vintertid igen. Och hur var det nu – framåt eller bakåt? Jo, så här: Klockan tre på natten ska du ställa till tillbaka klockan en timme, till klockan två. En timme extra att sova alltså, om man så vill.

Hitta din Halloween-fest

Halloweenfirandet är redan igång för fullt. I kväll utlovas bland annat ”Stockholms blodigaste Halloween-party”, spökhus och indieröj. Har du hittat festen för dig? 

Risk för halka

Med våta eller fuktiga vägbanor och temperaturer runt noll är det risk för halka på sina håll i länet. Inga särskilda störningar i kollektivtrafiken har rapporterats in.

Molnigt och snålblåst

Ett par plusgrader, mulet och snålblåst – ser ser utsikterna ut för lördagen. Framåt eftermiddagen finns risk för regnskurar på sina håll. Så klä på er ordentligt om ni ska ut.

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.