ANNONS

Polisen knackar på hos fartsyndare

Polisen knackar på hos fartsyndare som fastnat på fartkameror men inte betalt sina böter
Inte betalt boten? Då kan polisen plinga på.
Morgonresenärer får räkna med en kvarts förseningar på Arlanda. Det är vädret som fortsätter att ställa till det. Polisen knackar dörr hos fartsyndare och en person har skadats i en lägenhetsbrand på Södermalm. Här är morgonens nyheter
ANNONS

Polisen knackar på hos fartsyndare

Har du kört för fort men låtit bli att betala böterna? Då kan du få hembesök av polisen. Stockholms trafikpolis har börjat knacka på hos personer som fastnat på fartkameror men inte betalat böterna.

– Man ska inte slippa undan böter bara för att man inte svarar på polisens brev, säger Lars Berglund, är förundersökningsledare vid trafikpolisen i Stockholm, till Radio P4 Stockholm.

Små förseningar på Arlanda

Läget på Arlanda flygplats är betydligt bättre än igår kväll, då snöoväder och ishalka skapade stora förseningar och ett 20-tal flyg ställdes in. Bara en bana kunde användas. Nu är flygtrafiken i gång igen på båda banorna.

– En liten påverkan finns kvar. Under morgonen ligger förseningarna på ungefär en kvart. Det beror på att vi fortsätter att bekämpa halkan på banorna och på att planen måste avisas. De blev blöta under tövädret igår. Nu är det sju minusgrader och det blöta har frusit till is, säger Åsa Öhman, pressansvarig vid Swedavia.

Inga större olyckor – trots halkan

Först kom ett kraftigt snöoväder. Sedan töade det. Nu är det åter flera minusgrader och vägarna har blivit glashala. Ändå har inga större trafikolyckor skett på Stockholms vägar under natten och morgonen, enligt rapporter från både polisen och räddningstjänsten.

– Vi har inte haft en enda trafikolycka på grund av halkan, säger Therese Blades, vid presstjänsten hos Storstockholms brandförsvar.

En skadad i lägenhetsbrand

En person rökskadades vid en lägenhetsbrand på Södermalm i går kväll. Branden på Krukmakargatan bröt ut vid halv 8-tiden. Rök och stora lågor slog ut ur fönstren på andra våningen. Brandmän från två stationen bekämpade branden och fick ut personen som fanns i lägenheten. Det är inte känt hur allvarligt skadad personen blev. Branden var släckt efter någon timme, rapporterar Storstockholms brandförsvar

Allt kallare under dagen

Efter gårdagens snöoväder med efterföljande töväder sjunker nu temperaturen i Stockholmsområdet. Under dagen bir det  1–3 minusgrader. Framåt kvällen blir det betydligt kallare, temperaturen blir minus åtta grader under natten. Då försvinner också molntäcket och vädret blir klart.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.