ANNONS

Förvirring kring vallokaler

Morgonkollen, söndag.
God morgon Stockholm!
Idag tas beslut om vem som ska sköta driften av Högdalens simhall, en man skadades svårt i Skogås i går kväll och sopbolaget Reno Norden meddelar att de går i konkurs.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Sopbolaget Reno Norden i konkurs

Norska Reno Norden som tömmer sopor i Stockholm går i konkurs, skriver Svenska Dagbladet. I ett börsmeddelande uppger de att sophanteringen i Sverige kommer att fortsätta tills vidare. Reno Norden blev uppmärksammat i somras under sopstrejken i Stockholm.

Grov misshandel i Skogås

En ung man påträffades utomhus i Skogås i Huddinge i går kväll vid 20-tiden. Mannen hade en skada i underbenet och fördes med ambulans till sjukhus. Polisen vet ännu inte hur skadan uppkommit, men var på plats i Skogås under måndagskvällen för att prata med eventuella vittnen.

Polisen utreder händelsen som synnerligen grov misshandel.

Förvirring kring vallokaler

Långa köer, konstiga öppettider och förvirring om vad som är en vallokal. Inte heller krävdes det legitimation för att lägga sin röst i kyrkovalet, som hölls i söndags.

– Vi blev nog lite tagna på sängen, säger Johanna Linder, kommunikatör i Vantörs församling.

S i Tyresö fick hela 48 procent av rösterna. Även om det inte är egen majoritet kommer de i praktiken att kunna styra kyrkofullmäktige ensamma eftersom minst ett parti lämnar sina platser tomma.

Och i Värmdö finns en församling där en grupp fick alla mandat. Det fanns bara en valsedel att rösta på.

Beslut om Högdalens sim- och idrottshall

Läsarna jublar men Moderaterna protesterar mot förslaget att Stockholms stad ska ta tillbaka driften av Högdalens sim- och idrottshall. Actic som nu driver hallen tycker inte att kommunen ska driva gym.

I kväll tisdag ska politikerna i idrottsnämnden ta beslut i frågan.

Jubel och ilska över planen för simhallen

Bävrar lekte vid Väsby station

Sundbybergsbon Shadi Farahani som driver Shadi salong i Upplands Väsby mötte två bävrar mitt i centrala Väsby i lördags och hennes film från mötet med bävrarna har gjort succé på Facebook. För Mitt i berättar hon om den uppseendeväckande naturupplevelsen vid Väsby station.

Och så vädret…

I dag blir det regn eller skurar som drar söderut enligt SMHI. Frampå eftermiddagen blir det minskad molnighet och mellan 10-13 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.