ANNONS

I dag firar ångbåtarna 200 år på vattnet

Ångbåtarna är en gammal och kär syn på Stockholms vatten.
Ångbåtarna är en gammal och kär syn på Stockholms vatten.
Idag firas ångbåtens 200-årsdag med ångbåtar i kortege.
En kraftig explosion inträffade i går kväll i Botkyrka.
Det är några av nattens nyheter i Stockholm.
ANNONS

I dag firas ångbåtens 200-årsdag

Ångbåten har funnits i Stockholmsvattnen i 200 år, och det firas med jubileumskortege på den historiska sträckan Riddarholmen-Drottningholm och tillbaka.

Det är den första och troligtvis enda gången alla dessa ångbåtar kommer att färdas tillsammans. Det går att köpa biljett för att åka med. Festligheterna och firandet inleds på Riddarholmen klockan 11.

Kraftig explosion i Botkyrka

Klockan 20.34 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en kraftig explosion i en lägenhet på Kyrkvärdsvägen i Botkyrka.

– Samtliga rutor i lägenheten hade blåsts ut och det regnade glassplitter över parkerade bilar, säger Patrik Johansson, operativ chef, Södertörns brandförvarsförbund.

Det konstaterades att någon ställt en sprayflaska med tändvätska på en het spishäll och flaskan har exploderat när den blivit varm. Ingen person skadades.

Dags för Stockholm triathlon

I dag avgörs Stockholm Triathlon. Loppet är inte längre en VM-deltävling, men drygt 1 500 motionärer kommer att simma, cykla och springa – med start, växlingar och målgång vid Stadshuset.

Stora delar av centrala Stockholm kommer att vara avspärrade, så det kan vara en bra idé att lämna bilen hemma.

ANNONS

Olycka vid Kungens kurva

Vid klockan 08.30 på söndagsmorgonen kom larmet om att personbild voltat vid Kungens kurva i norrgående riktning. Polis och räddningstjänst har ryckt ut. Skadeläget är ännu okänt.

Mulet med skurar?☁️

Söndagens väder i Stockholms län enligt rapporten från SMHI: Först mest mulet och regn eller skurar, under dagen mer växlande molnighet och lokala skurar som kan ha inslag av åska, 15-18 grader. I kväll uppklarning, i natt kan dis eller dimma bildas och då 5-10 grader. I morgon bitti tätnar molnen söderifrån. Sydvästlig vind

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.