Gärningsman jagas efter skottlossning

Morgonkollen, söndag.
Morgonkollen.
✔ Skottlossning i Rinkeby under natten, men polisen har ännu ingen misstänkt. ✔ En mc-förare dog efter att ha kolliderat med en personbil på Lidingö. ✔ Rekordlång väntan på båtplats.

Skottlossning i Rinkeby

Natten mot lördag larmades polisen till en adress i Rinkeby efter att en person som ringt in rapporterat om bråk och smällar. När polisen kommer till platsen hittar de ingen skadad eller gärningsman, däremot säkrar man tomhylsor. Händelsen utreds som mordförsök. Olika uppgifter finns om händelseförloppet och nu arbetar polisen med att få fram en samstämmig berättelse.

– Vi är beroende av att någon som vet något om händelsen berättar, säger Kjell Lindgren som är presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Mc-förare avled efter krock

En mc-förare avled efter att ha kolliderat med en personbil på östra Lidingö på fredagskvällen, rapporterar Aftonbladet. Ingen person ska ha gripits misstänkt för brott, skriver tidningen.

Rekordlång väntan för båtplats

Sugen på en båtplats? Var beredd på att vänta i många år.

– Det tillkommer inte många båtplatser, därför blir kön längre och längre, säger Petra Sundström på idrottsförvaltningen.

Det innebär att det tar uppåt 15 år att få plats i den attraktivaste hamnen.

Löparfest i Skärholmen

I dag är det dags för en av de stora löparfesterna i Stockholm. Skärholmsloppet går både genom skog, parker, bostadsområden – och genom köpcentrumet SKHLM:s galleria. Framför allt väntas över 2000 barn springa loppet.

Svalare i dag

Efter gårdagens högsommarvärme med temperaturer upp mot 25 grader blir det i dag något svalare. Kring 19 grader och halvklart.