Gatuköksanställd slogs blodig av rånare

Gatukök
Gatukök.
Två anställda misshandlades när tre beväpnade män rånade ett gatukök i Jakobsberg och polisen har en misstänkt efter hotet om skottlossning mot Fredrika Bremergymnasiet.

Gatukökspersonal slogs blodig

Två anställda misshandlades när tre beväpnade och maskerade personer rånade snabbmatsrestaurangen Sibylla på Dackevägen i Jakobsberg i går kväll. Polisen larmades till platsen klockan 21.54. När patrullen kom fram blödde den ene anställde från munnen och den andre hade blånader i ansiktet.

En av rånarna hade kniv och två hade pistoler. De tvingade till sig växelkassan och sprang från platsen i sydlig riktning.

Polisen spårade med hund och tittade på övervakningsfilm men hade på fredagsmorgonen ingen misstänkt för rånet. En metallburk som rånarna tog pengarna beslagtogs.

– Vi får undersöka om vi kan hitta fingeravtryck eller liknande på den, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Tjuv hoppade ut genom fönstret

7-Eleven på Sankt Eriksgatan i Vasastan utsattes tidigt i morse för inbrott. Strax efter klockan fyra hörde en förbipasserande ett larm och såg hur lokalen rökfylldes. En ung man hoppade ut genom ett fönster och sprang mot Sankt Eriksplans tunnelbanestation. Ägaren hittade en kofot i butiken. Det är oklart vad som har stulits i butiken. Polisen vill gärna komma i kontakt med eventuella vittnen.

Brand i bastu i flerfamiljshus

En bastu i ett flerfamiljshus på Linnégatan på Östermalm började brinna tidigt på fredagsmorgonen. Kockan 05.21 larmades räddningstjänst och polis till platsen.

Branden släcktes och det finns inga uppgifter om att någon har skadats.

En misstänkt efter hot om skottlossning mot skola

Efter hotet om skottlossning mot Fredrika Bremergymnasiet via sociala medier i tisdags kväll har Haningepolisen identifierat en ungdom som man misstänker ligger bakom.

Rektorn Robert Aspfors berättar att hotet till en början kändes diffust och oseriöst. Därför dröjde han med att informera skolans 2000 elever och över 4000 föräldrar.

– Men vi följde rutinerna och kontaktade polisen tidigt på morgonen, de hörde av sig igen strax före klockan 8 och sedan var de här. Det tycker jag är en signal från samhället, att man faktiskt inte kan skicka vad som helst på sociala medier, säger han.

Hyreskontrakt gick till politikers kompis

I två år hade företaget Fysioplus löfte från Vaxholms stad om att få flytta in i nya lokaler i Idrottens hus i Campus Vaxholm. Men kort före flytten ändrade sig kommunen.

I stället gick kontraktet till ett annat företag som har en personlig koppling till ordföranden i Vaxholms nämnd för teknik, fritid och kultur, Malin Forsbrand (C). Hon avstod dock från att deltaga i beslutet på grund av jäv.

– Vi har försökt kolla upp detta – och om man får man riva upp sitt eget beslut – och ja, det som de gjort är lagligt. Men det är etiskt och moraliskt förkastligt. Det här har sinkat utvecklingen av vårt företag. Det är svårt att hitta stora lokaler i Vaxholm – men om vi vetat det här för tre år sedan kunde vi ha börjat leta efter annan lämplig lokal redan då, säger Daniel Borg som driver Fysioplus.

700 barn på fotbollsfest

Djurgårdens IF och Rågsveds IF vill få fler barn att aktivera sig och bjöd in elever från sju skolor till Hagsätra IP.

– Jag tycker det här är jättebra. Jag älskar fotboll, säger Bilal Moussa, 9, i klass 3A på Hagsätraskolan

VM-kocken tipsar om bästa pastan

Stockholmskocken Edoardo Ottati reser till Milano för att tävla i världsmästerskapen i pasta.

Pasta har alltid varit en av grundpelarna i hans liv. Under uppväxten i Neapel lagade hans mormor pastasåser från tidig morgon till kväll.

– Jag har en väldigt hög ambition, blir något fel kan det förstöra hela dagen. Det är mycket känsla och stolhet i maten. Pasta är en del av min historia och mitt kulturarv.

Vi frågade om hans bästa tips för att lyckas med pastarätterna hemma i köket.

Molnen dominerar

Enligt SMHI blir det en dag där molnen dominerar. I Uppland kan lokala skurar förekomma. Under kvällen kommer regnväder söderifrån som sprider sig norrut under natten. Växlande vindar och temperaturer som kan pendla mellan 12 och 16 grader under dagen och sjunka till 8-12 grader i natt.