Gigantisk militärövning startar idag

God morgon Stockholm!
God morgon Stockholm!
Stan invaderas av en gigantisk militärövning, mutförsök vid förberedelse av modulhus och stök vid fotbollsderby.
Här är nattens och morgons nyheter i Stockholm.

Preppar för modulhus – utsätts för mutförsök

Utrustning som förstörs, påtryckningar och mutförsök. Det är verkligheten för Alexander Rosberg som gör markundersökningar för flyktingboenden runt om i Stockholm.

– Det kommer fram folk hela tiden, säger han.

Gigantisk militärövning startar idag

Idag, måndag startar den största svenska militärövningen på 20 år. Massor med soldater och militärfordon kommer att röra sig genom stan.

Mitt i listar hur övningen påverkar dig.

Majoritet röstade mot skolrivning

I en kommunal folkomröstning i går, söndag, röstade Vaxholmsborna nej till den omfattande exploatering som planeras i skärgårdsstaden.

 1 941 (43,5%) röstade ja till rivning av Norrbergsskolan och att området bebyggs med bostäder. 2 452 (54,9%) röstade nej till rivningen och vill att skolan används till andra ändamål. 72 (1,6%) röstade att de avstår från att ta ställning i frågan.

Det visar det preliminära resultatet i folkomröstningen i Vaxholm som presenterades  på söndagskvällen. Det är ännu oklart hur partierna i Vaxholms fullmäktige kommer att hantera resultatet, som är rådgivande.

På tisdag presenterar kommunen det slutliga resultatet.

Stökigt vid fotbollsderbyt på Tele2Arena

Derbyt mellan Hammarby och AIK slutade oavgjort med 1-1.

Det var stökigt både innan och efter matchen och polisen hade en särskild insats för att hålla ordningen. Under kvällen misshandlades två personer utanför arenan, en person är gripen och anhållen. En annan misshandel skedde inne på arenan, enligt polisens hemsida.

Innan matchen slängdes en så kallad bangers mot polis. En anmälan om försök till misshandel har gjorts.

Misstänkt (o)farligt föremål i Rinkeby

Under söndagen spärrades en del av Rinkeby av då polisen blev larmade om ett misstänkt farligt föremål. Polisen bombtekniker undersökte föremålet och bedömde det som ofarlig vätska.

Och så vädret…

Idag blir det klart till halvklart. Fram på dagen växlande molnighet och 14-17 grader. Senare i eftermiddag blir det tidvis regn som rör sig österut, enligt SMHI.