Fick inget godis – slog sönder fönsterruta

I Hässelby fick ungdomarna inget godis - då slog de sönder fönsterruta.
I Hässelby fick ungdomarna inget godis - då slog de sönder fönsterruta.
Halloweenbuset gick för långt på flera håll i länet i går, bland annat krossade ungdomar som inte fick något godis en fönsterruta.

Barnens Halloweenbus: Slog sönder fönsterruta

I går var det dags för Halloween enligt den amerikanska almanackan. Men i Hässelby gick barnens bus för långt. Vid 20-tiden knackade ungdomar på hos en familj och frågade om bus eller godis. När familjen inte hade något godis kastade ungdomarna något på fönsterrutan – så att den gick sönder. En person i familjen sprang i kapp och grep en pojke, som därefter skjutsades hem av polisen.

Det här är inte det enda Halloweenbuset som gick för långt i går. Bland annat tror polisen att den höga smäll som hördes i Järva kan ha berott på Halloweenfirande.

– Det var nog Halloweenfestligheter, man hittade delar av ett sprängt kålhuvud på platsen. Det har varit mycket firande i natt, bland annat en del äggkastning och smällare, säger Mikael Pettersson, befäl vid Stockholmpolisens regionledningscentral.

Hälften av de som tvingas föda i annat län från Stockholm

Nästan alla i Sverige får förlossningsplats i sitt eget län och upplevelsen av en BB-kris är överdriven. Det menar SKL i en rapport. Men Stockholms län sticker ut. Av de som under sommaren tvingades föda i ett annat län var över hälften från Stockholm, rapporterar SVT Nyheter.

– Vi lever i effekter av att BB Sofia stängde för några år sedan, och vi har fortfarande inte riktigt kommit upp i den situationen som vi bör vara i, säger landstingsrådet Ella Bohlin (KD) till SVT Nyheter.

Skitdyr avgift fick slut på pizzerias toaspring

Besökare använde droger och klottrade på Brommapizzerians toalett. Därför skyltade krögaren Jhonny Toumas med att det kostar 50 spänn att gå på muggen för den som inte är kund.

– Toaletten finns för mina kunder som är i nöd, säger Jhonny Toumas.

Regn i eftermiddag

Solen kan titta fram vid lunchtid i dag – men framåt eftermiddagen ska det mulna på igen i Stockholm enligt SMHI. Då kan det också komma någon regnskur.