Risk för gräsbrand i det soliga vädret

Våren är här!
Våren är här!
Stockholms stad får 50 miljoner för att bryta skolsegregationen.
Prisregn över Mitt i på tidningsgala.
Soligt och fint väder, men risk för gräsbrand.

Pendelchefen slutar

Dan Hildebrand, vd för hårt prövade MTR Pendeltågen, slutar skriver DN i dag. Beskedet kom plötsligt, men enligt MTR har det skett ”odramatiskt”.

Rån på Vasagatan i morse

Två män hotade till sig pengar och mobiltelefon från två brottsoffer på Vasagatan klockan 07.00 i morse. 

Polisen har pratat med en av de rånade. Gärningspersonerna ska enligt polisanmälan vara  två stycken och en av dem visade att han hade en kniv.

Det finns ingen uppgift att någon av brottsofferna blev fysiskt skadade under rånet. En av gärningspersonerna kunde senare gripas av polisen i närområdet.

50 miljoner mot skolsegregationen 

Skolverket är nu klara med hur den första delen av statsbidraget för ökad likvärdighet ska fördelas. För Stockholms stads handlar det om ytterligare 50 miljoner kronor i år för att stärka likvärdigheten i stadens skolor. Statsbidraget ska användas till insatser som stärker likvärdighet och kunskapsutveckling i grundskolan, exempelvis fler lärare, bygga ut elevhälsan på skolan och utökad tid för lärarnas kompetensutveckling.

Mitt i prisade

Lokaltidningen Mitt i Stockholm vann på fredagen tre priser på Gratistidningarnas gala. Två redaktionella priser och ett försäljningspris.

Läget i trafiken – hög tid för sommardäck

På vägarna råder torra vägbanor med plusgrader i vägytorna. För bilister som inte ska till fjälls så är det hög tid att byta till sommardäck. Från 15 april får man inte köra med dubbdäck. 

Varning för brandrisk i gräset..

Ännu en härlig vårdag med soligt väder väntas enligt SMHI, där temperaturen stiger till 10-15 plusgrader, vid kusten omkring 5 grader. I natt blir det mest klart och omkring 0 grader, med svag vind.

SMHI har utfärdat en varning om risk för gräsbrand. Det torra och soliga vädret har gett en risk för gräsbrand i Stockholms län utom Roslagskusten.