ANNONS

Ingen gripen för dödsskjutningen i Rinkeby

Massiv polisinsats i Rinkeby i går kväll.
Massiv polisinsats i Rinkeby i går kväll.
I går kväll avled en man efter att ha blivit skjuten till döds på en pizzeria i Rinkeby. Ännu har ingen gripits för dådet.
ANNONS

Polisen hade på tisdagsmorgonen ännu inte fått tag i de 2-3 män som misstänks för dödskjutningen i Rinkeby.

– Nej, det är ingen gripen så vitt jag vet. Det har vi inte hört, säger Mikael Pettersson, befäl på polisens regionledningscentral.

Efter skjutningen hade polisen personal på plats i Rinkeby, men natten beskrivs som lugn. Poliser – 16 stycken enligt tidningen Dagens Nyheter – var även på plats vid Karolinska universitetssjukhus i Solna dit den skjutne mannen fördes.

– Något bråk var det aldrig, men det kom lite anhöriga. Man vet aldrig när det varit skjutningar. Det kan komma både andra anhängare och folk från motståndarsidan, säger Mikael Pettersson.

Den skjutne mannen hittades skottskadad vid Rinkeby torg vid 18.30-tiden i går. Vid 21-tiden uppgav polisen att han avlidit.

Enligt vittnesuppgifter som tidningen Aftonbladet hänvisar till ska mannen ha befunnit sig på en pizzeria när en mörkklädd maskerad man klev in och sköt honom i huvudet. Ytterligare 1-2 män ska ha sprungit från pizzerian efter händelsen.

ANNONS

Allt fler granatdåd i Stockholm

Två explosioner 2015 och 16 stycken år 2016. Allt fler skjutvapen och handgranater används av kriminella i Stockholms län. Nu hoppas polisen att en kommande vapenamnesti ska få bort en del av vapnen i Stockholms undre värld.

Parfymtjuv slog till i Haninge

En driven tjuv  i Haninge var så angelägen att knycka parfym att han kröp under jalusin till en butik alldeles innan den skulle öppna:

Tåghund kom till rätta

Så kan vi berätta att den herrelösa hunden som ville åka med Roslagsbanan kommit till rätta. Max heter jycken förresten:

Vädret idag

Temperaturen idag blir runt noll grader eller några minusgrader och mest mulet spår SMHI. Senare på dagen kan solen titta fram.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.