Greps efter rån – jagades med helikopter

Tunnelbanan går enligt tabell efter totalt stopp.
Tunnelbanan går enligt tabell efter totalt stopp.
En person är gripen efter brutalt rån i Bro.
Tunnelbanan går enligt tabell efter totalt stopp.
Och misstänkt mord i södra Stockholm.

En gripen efter rån i Bro

Fler rånare slog till mot en butik i Bro Centrum i går eftermiddag. Rånarna använde kniv och ett pistolliknande föremål och ska ha misshandlat en anställd. Tungt beväpnad polis rörde sig i området efter rånet och en helikopter flög över Bro. Det stora pådraget gav resultat när polisen på kvällen grep en man i 18-årsåldern som misstänks vara inblandad i rånet.

Polisen misstänker mord

Polisen har inlett en förundersökning om mord sedan en död person hittades i en lägenhet i Haninge under natten.

Tunnelbanan igång igen

Ett signalfel gjorde att trafiken på tunnelbanans gröna linje stod helt still under en timme i går kväll. Och under måndagskvällen var det kraftiga förseningar på linje 17, 18 och 19 som en följd. Nu på morgonen rapporterar SL via sin hemsida att tunnelbanans alla linjer ska gå enligt tidtabell igen.

Missräknat polishus klubbat

Mitt i kunde redan i somras avslöja att det nya polishuset i Rinkeby blev hundratals miljoner dyrare än planerat. I går kväll klubbades ändå byggplanerna i Stockholms kommunfullmäktige.

Farliga älgen försvunnen

Den aggressiva älg som i förra veckan attackerade en fyraåring i Glömsta i Huddinge lever fortfarande trots spaningar från Huddinge kommun. Man vet nu inte var djuret har tagit vägen och hoppas på tips från allmänheten.

Vårdplatser för cancersjuka barn stängda

Bara 14 av 22 vårdplatser på Nya Karolinskas barncancercentrum hålls öppna rapporterar Svenska Dagbladet. Problemen är stora på många sjukhus i Sverige och operationer av barn ska enligt tidningen tvingas bli inställda. På sjukhuset i Solna skulle tio nya sjuksköterskor behöva anställas för att öppna avdelningen fullt ut.

Fortsatt varmt men regnigt

Brittsommaren fortsätter, åtminstone sett till temperaturen då kvicksilvret letar sig upp mot 15 grader i eftermiddag. På förmiddagen ligger tempen kring nio-tio grader och det blir dessutom lite regn före lunch, men efter klockan elva ska solen titta fram.