En gripen efter vild biljakt

Biljakten slutade på Söder.
Biljakten slutade på Söder.
Flera skadade efter dramatisk biljakt på Söder, Mitt i avslöjar dödliga fall av legionella i Kista och polisen förbjuder drönare på årsdagen.
Här är morgonens och nattens händelser.

Biljakt slutade i krock på Söder

En person greps och fyra personer omhändertogs efter en dramatik biljakt i centrala Stockholm på torsdagskvällen. Jakten inleddes runt klockan 21.30, efter att föraren i bilen vägrat stanna i polisens trafikkontroll.

Bilen krockade med två andra fordon innan vansinnesfärden kunde stoppas på Södermalm. Enligt Expressen drog polisen vapen i samband med gripandet.

Två personer ska ha skadats i samband med att den jagade bilen kolliderade med en bil på Södermalm, rapporterar Svt. De fördes till sjukhus på torsdagskvällen.

Legionella spreds från tak – fyra dog

Fyra personer dog efter att ha smittats av luftburen legionella som spridits från ett kylsystem på ett tak i Kista. Men allmänheten varnades inte för den dödliga smittan.

Nu reagerar flera myndigheter efter Mitt i:s avslöjande om dödsfallen i Kista. Miljöborgarrådet i Stockholms stad vill att anmälningsplikt ska gälla för kyltorn och kräver en lagändring.
– Vi vill inte att det här ska kunna hända igen, säger Katarina Luhr (MP) Miljöborgarråd i Stockholms stad.

Flygstopp på årsdagen

Transportstyrelsen har beslutat om ett tillfälligt flygförbud över centrala Stockholm på årsdagen av terrorattacken den 7 april. Enligt polisens Nationella operativa avdelningen är flygförbudet nödvändigt ”mot bakgrund av arrangemangets skyddsvärde”.

Läget i trafiken

Det är lugnt i Stockholmstrafiken på fredagsmorgonen. Trafikverket varnar för åta vägar med fläckvis isiga partier, främst på det mindre vägnätet.

Liten solchans i eftermiddag

Dagen inleds med mulet väder och lite duggregn, men klarnar upp under eftermiddagen. 4-7 plusgrader och ganska blåsigt.