ANNONS

En gripen efter dödsskjutning i Enskede

Polisen på plats i Enskede.
Den skjutne mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
En person är gripen efter dödsskjutningen i Dalen och koleldade Värtaverket gav felaktiga uppgifter om sina utsläpp. Det är några av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Polisen på plats i Dalen under natten

Polisen kunde på måndagsmorgonen inte ge några ytterligare upplysningar om dödsskjutningen i Enskededalen, där en ung man sköts i en lägenhet vid 14.30-tiden och senare avled.

En person greps utanför brottsplatsen. Många hade samlades utanför polisens avspärrningar, och enligt uppgifter i Aftonbladet var det bland dem som polisen upptäckte en man som stämde med signalement som vittnen tidigare lämnat.

Mannen greps och är nu misstänkt för mord. Vid gripandet uppstod tumult, och ytterligare ett antal unga män radades då upp mot husfasaden och kontrollerades.

Det finns inga uppgifter om fler misstänkta gärningsmän gripits.

Polisen fanns på plats i Dalen under kvällen och natten för att samla in information och skapa trygghet.


Värtaverket riskerar böter för fel om utsläpp

Värtaverket har lämnat felaktiga siffror om utsläpp av växthusgaser. Naturvårdsverket hävdar att det rör sig om ”väsentliga felaktigheter”. Det skriver DN.

Värtaverket, som är Sveriges största koleldade fjärrvämeverk, kan nu få betala flera miljoner kronor i straffavgifter.

ANNONS

Gick in på Försvarets område

En person som på söndagsförmiddagen vistades på ett område i Bålsta som är ett skyddsobjekt har omhändertagits, uppger Försvaret på sin hemsida.

Personen saknade ID-handlingar och överlämnades till polisen.

Det är andra gången på kort tid som en obehörig blivit omhändertagen på ett militärt skyddsobjekt. I början på december var det två personer som tog sig in på Försvarets område på Muskö i Haninge.

Trafiken

Nattens snöfall har orsakat halt väglag. På E 18 i höjd med trafikplats Krokbacka inträffade en singelolycka vid 04-tiden.

Inga störningar har rapporterats vad gäller kollektivtrafiken.

Vädret

Med prick en vecka kvar till jul ser det ut som att den blir vit i år. Snöfallet upphör dock under morgonen, det blir fortsatt mest mulet och 0-2 minusgrader. Svag vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.