Två gripna efter attack mot restaurangpersonal

Polisen kunde gripa den misstänkte på E4:an, i höjd med Essingeöarna.
Genrebild.
P4 Stockholm har gjort en sammanställning som visar att socialkontoret i Farsta anmälts flest gånger till Ivo av socialtjänsten i Stockholm. Två personer ställde till med bråk på en snabbmatsrestaurang i går och två anställda attackerades. Här är morgonens nyheter från Mitt i Stockholm.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Kritik mot socialförvaltningen i Farsta

Var tredje anmälan om socialtjänstens arbete i Stockholm till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har gällt socialförvaltningen i Farsta, rapporterar P4 Stockholm. Av totalt 51 klagomål på socialtjänsten i Stockholm har 18 riktats mot kontoret i Farsta, enligt P4:s kartläggning.

Det handlar om arbetet med personer i missbruk och psykisk ohälsa och Ivo har särskilt gått in och granskat kontoret i Farsta. Ivo har riktat skarp kritik mot det två gånger på två år för bland annat flera fall av slarv med dokumentationen.

Avdelningschefen Per-Ove Mattson säger till P4 Stockholm att de tar kritiken på stort allvar och försöker ändra rutinerna.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Slagsmål på snabbmatskedja

Två personer greps i går kväll vid 21-tiden efter att ha bråkat och attackerat personalen på en snabbmatsrestaurang på Sergelgatan i centrala Stockholm.

En person misstänks för olaga hot mot en anställd och den andre är misstänkt för misshandel för att ha slagit en ur personalen. Polisen omhändertog även en person på grund av fylleri.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Inga störningar

Det är fullt framkomligt både på vägar och i kollektivtrafiken denna onsdagsmorgon, enligt SL och Trafikverket.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

14 grader och sol

Det blir upp till 14 grader varmt i Stockholm denna onsdag. Klart och soligt väder under dagen. Något svag vind och till natten 0-4 minusgrader, enligt SMHI. Varningen som utfärdats då det är stor risk för gräsbränder gäller fortfarande i hela länet utom Roslagskusten.