Två gripna efter smash and grab-kupp

Två gripna efter gårdagens smash and grab-kupp i Hallonbergen.
Två gripna efter gårdagens smash and grab-kupp i Hallonbergen.
Två gripna efter gårdagens smash and grab-kupp i Hallonbergen. Högre löner utlovas till pedagoger i utsatta områden. Polis körde på fotgängare. Här är några av nattens och morgonens nyheter.

Två gripna för smash and grab-kupp

En guldsmedsbutik i Hallonbergen utsattes för en smash and grab-kupp när en bil körde in i centrumbyggnaden. Händelsen inträffade vid klockan 15 på onsdagen.  Strax innan klockan 21 samma dag meddelade polisen att två män hade gripits misstänkta för kuppen. Det berättar SVT.

Höjda löner till pedagoger i utsatta områden

Mellan 1 000 och 2 000 kronor mer i plånboken varje månad kan det bli för fritidsledare och andra som jobbar med ungdomar i förorterna. Majoriteten i stadshuset satsar 10 miljoner på höjda löner för 700 anställda, rapporterar SVT.

Polis körde på fotgängare

En polispatrull körde på en fotgängare på Ringvägen, Södermalm. Personen är vid medvetande och har förts till sjukhus med ambulans. Händelsen inträffade under onsdags eftermiddagen vid 17-tiden.

En anmälan om trafikolycka har upprättats och ärendet kommer att utredas av Polismyndighetens särskilda utredningar, som är en fristående avdelning inom Polismyndigheten.

Trafikstrul på Södermalm

Under torsdagen pågår en stor konferens på Münchenbryggeriet. Bland annat ska representanter från regeringen och FN mötas för att diskutera hur våld mot barn ska stoppas.

Detta påverkar trafiken på Södermalm, speciellt Torkel Knutssonsgatan, Duvogränd och området runt Münchenbryggeriet. Stoppförbud råder på vissa platser och felparkerade fordon kommer att bärgas bort.

Läget i trafiken

Ett brunnslock på sned ställer till problem på Södra länken i slutet av tunneln E4/E20 och försämrar framkomligheten.
Ett körfält var vid 06.45 blockerat på E4:an vid Årstalänken i riktning mot Gröndal, på grund av fordonshaveri.

Varierat väder idag

Idag väntas varierat väder med både klara och molniga områden. Under dagen 0-2 plusgrader. I kväll mulnande och sent i natt något snöfall. Då 0-3 minusgrader.