ANNONS

Tre gripna efter kidnappningsdrama i Bromma

bromma kidnapp
Männen greps med pistolliknande föremål och saker för att surra fast offren.
Vittnen såg tre män resa en stege till en balkong i Bromma. När polisen efter en intensiv jakt grep männen hade de förutom pistolliknande föremål även saker för att surra fast offren med.
ANNONS

Kidnappningsdrama i Bromma

Vittnen såg hur en stege restes upp mot en balkong och slog larm i natt vid 02.46. En intensiv jakt inleddes och en kvart senare kunde polisen gripa de tre männen på olika platser i närområdet för kidnappningsförsök. Enligt uppgifter till Expressen ska männen ha haft med sig pistolliknande föremål och saker för att kunna surra fast offren.

Man skjuten i benet i Husby

Igår vid 21-tiden kom larm om skottlossning i Husby, rapporterar SVT. När polisen kom till platsen hittade de en man skottskadad i benet. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen kan det röra sig om flera gärningspersoner som ska ha lämnat platsen på en moped.

Tvingade in sig i villa i Täby med pistol

Vid halv tolv knackade det på dörren hos ett par i Täby. När de öppnade dörren tvingade sig två personer in med ett pistolliknande föremål.

– De tog en bilnyckel och en mobiltelefon och lämnade platsen i den stulna bilen. Offren fick inga fysiska skador men självklart är man väldigt chockad efter en sådan här händelse, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Polisen.

Händelsen utreds som grovt rån.

Mannen gripen för olovlig hantering av explosiva ämnen

Två personer greps efter gårdagens händelse på Gallerian. En av dem är satt på fri fot och den andra är fortsatt frihetsberövad för olovlig hantering av explosiva varor, rapporterar Sveriges Radio.

SL svarar på kritiken om varma bussar

Stockholms heta bussar retar gallfeber på stockholmarna. Redan i maj och juni strömmade klagomålen in och i veckan tros Stockholm slå nya värmerekord.

– Vädret just nu är extremt, säger Christian Hoffman, presskommunikatör på SL.

Hettan fortsätter

Det mycket varma och soliga vädret håller sig kvar över stora delar av landet och såväl Stockholm.

Kvavt och temperaturer upp emot 30 grader väntas på eftermiddagen. Inget regn i sikte.

ANNONS