ANNONS

Gröna Lund slår upp portarna

Idag är det sista lördagen i april, och det innebär att Gröna Lund öppnar. (Arkivbild).
Idag är det sista lördagen i april, och det innebär att Gröna Lund öppnar. (Arkivbild).
Gröna Lund öppnar idag. Hotell i Husby utsatt för knivrån. Inga spår efter skyldiga för misshandeln i Vasastan.
ANNONS

Säsongspremiär för Gröna Lund

Idag är det dags för det definitiva vårtecknet. Gröna Lund slår traditionsmässigt upp portarna sista lördagen i april. Entréerna öppnas klockan 12.

Rån mot hotell i Husby

Klockan 00.46 natten till lördagen kom larm om att ett hotell i Husby blivit rånat av två personer som försvann med växelkassan.

Personal uppger att rånarna tilltvingat sig pengarna genom att hota med ett knivliknande föremål. Ingen person skadades.

Polis kom till platsen och använde hund för att söka efter gärningsmännen, men påträffade ingen misstänkt. Man har säkrat spår på brottsplatsen och upprättat anmälan gällande rån.

Man misshandlad i Vasastan

En förbipasserande larmade strax efter klockan 01 natten mot lördagen polis och räddningstjänst att han påträffat en misshandlad man på Kungstensgatan i Vasastan.

Offret, som är i 20-årsåldern, hade bulor och märken efter slag eller sparkar och fördes till sjukhus.

– Vi har inget bra signalement. Men enligt uppgift sågs flera personer springa från platsen, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

ANNONS

Mopedist utan hjälm körd in i bil

Klockan 03.20 på lördagsmorgonen kom larm om att en mopedist hade kört in i bakpartiet på en bil som färdades på Finn Malmgrens väg i Hammarbyhöjden.

– Mannen hade ingen hjälm. När vi kom fram låg han medvetslös på magen, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör Storstockholms räddningscentral. Efter ett tag rörde han lite på huvudet.

Mannen fördes till sjukhus med oklart skadeläge.

Trafikkaos efter bilkollision

Vid 17.30-tiden i fredags kväll bärgades de två bilar som kolliderat i Nacka på länsväg 222 i riktning mot Stockholm. i närheten av tunnelmynningen till södra länken. En personbilsförare hade kört  in i bilen framför.

Ingen person behövde sjukhusvård. Olyckan orsakade stora störningar i trafiken med långa köer.

Handelsträdgården bra ställe för utflykt

Schysst lunch, gott fika eller ett glas vin i lummig grönska – samtidigt som du hittar nya växter till hemmet. Handelsträdgården är det ultimata utflyktsmålet på våren.
Vi guidar till tio av stans bästa trädgårdar där du både äter och dricker gott

Moln följs av lokala skurar

Lördagens väder i Stockholms län enligt SMHI: Klart eller halvklart , men molnigheten ökar söderifrån under dagen och följs efterhand av lokala skurar. Idag 10-14 grader. I natt mest klart men i främst Sörmland molnigt och något regn. -2 till +2 grader. Vind omkring sydväst.